Harry Mock (r) en Frits Vlaanderen, de nieuwe voorzitter van de stichting Monumentaal en Historisch Muiderberg (MHM).
Harry Mock (r) en Frits Vlaanderen, de nieuwe voorzitter van de stichting Monumentaal en Historisch Muiderberg (MHM). Foto: © Bob Awick

‘Meer Muiderberg’; vervolgmemoires van Harry Mock

Historie

MUIDERBERG - In ontmoetingscentrum ‘De Steeg’ is gistermiddag het door Harry Mock geschreven boek ‘Meer Muiderberg’ gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Frits Vlaanderen, de nieuwe voorzitter van de stichting Monumentaal en Historisch Muiderberg (MHM). Zoals de titel aangeeft, komen in het boek met name Muiderbergse onderwerpen ter sprake. Het boek is een vervolg op Mocks in 2010 bij Elsevier verschenen memoires ‘Ik leef nog’.

Harry Mock beschrijft in deze nieuwe uitgave de beginjaren van de eind 2015 opgerichte Vereniging Dorpsraad Muiderberg, waarvan hij de eerste voorzitter was. Voorts neemt hij de lezer mee naar de achtergronden van de spraakmakende verplaatsing van het Lieftinckmonument, een proces dat vier jaar in beslag nam. Tot slot wordt in deze vervolgmemoires ruim aandacht geschonken aan de activiteiten van het in 2018 opgerichte Holocaust Comité Gooise Meren en aan de succesvolle rondleidingen op de joodse begraafplaats te Muiderberg (zie www.rondleidingenjbm.nl).

Aanwinst

Tijdens de presentatie werd bekend gemaakt, dat Mocks website encyclopediemuiderberg.nl geïntegreerd is in de website van de Stichting MHM. Harry Mock: “Ik ben blij met deze samenwerking, want de continuïteit van mijn encyclopedie is hierdoor verzekerd.” Volgens stichtingsvoorzitter Frits Vlaanderen is de meerwaarde van de samenvoeging van beide websites, dat alle aspecten van de historie van Muiderberg en de activiteiten van de stichting nu in onderlinge samenhang worden aangeboden. Hij vindt het een aanwinst dat ook de rondleidingen op de joodse begraafplaats (een rijksmonument) een vaste plek op de MHM-website hebben gekregen.

‘Meer Muiderberg’ is voor 16,50 euro te koop bij de Spar aan de Dorpsstraat.

Uit de krant