Start- en finishplaats bij SV Laren '99.
Start- en finishplaats bij SV Laren '99. Foto: Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi

Burgemeesters lopen warm voor Gooise vierdaagse; inschrijving open

Sport

GOOISE MEREN - De 14e editie van de Gooise vierdaagse komt er weer aan. Het wandelfeest, dat duurt van 12 tot en met 15 juni 2024, heeft dit jaar nog meer variatie in de vier routes langs mooie plekken van de regio. 

“Minder kaarsrechte polderwegen, meer kronkelpaden door bos en hei en dorpsstraatjes. De routeplanners hebben de vorig jaar bedachte nieuwe routes nog verder verfijnd”, laat een woordvoerder van de organisatie weten. “Nieuw is ook het positieve geluid uit de Gooise gemeentehuizen, want alle burgemeesters lopen inmiddels warm voor het wandelfestijn. Als stempelaar, prijsuitreiker, deelnemer of startschutter.”

Goed doel

Zo loopt de burgemeester van Laren Nanning Mol de 30 kilometer, geeft Barbara de Reijke uit Blaricum het startschot op de slotdag en bemant Roland van Benthem van Eemnes weer een controlepost. “Ik ben heel blij met deze respons”, laat Tim Bitter weten, voorzitter van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi. “Naamsbekendheid is heel belangrijk voor ons als vrijwilligersclub.” Want het evenement valt of staat met de inzet van vrijwilligers, aldus de nieuwe coördinator Esther Eggenkamp. Haar geheim: “Je mensen meenemen in je plannen en laten voelen dat ze erbij horen. We gaan nu naar de ruim tachtig vrijwilligers en die zijn allemaal even belangrijk. Het mooie van deze vierdaagse is dat er geen stuiver aan de strijkstok blijft hangen. De hele opbrengst gaat, buiten de vaste kosten, naar onze goede doelen. En daar doe je het voor!” Start- en finishplaats is het feestelijk opgetuigde sportcomplex van SV Laren ‘99 aan het Schuilkerkpad in Laren. 

Route

De eerste dag van de vierdaagse staat de Meentenroute door Eemnes en Blaricum op het programma, gevolgd op dag twee door de bij velen favoriete Landgoederenroute richting ‘s-Graveland. De Vuursche route, dag drie, richt zich op kasteel Groeneveld en de Vuursche bossen en de slotdag voert de wandelaars langs de oude Zuiderzeekust tussen Naarden en Huizen, waarbij de Huizer burgemeester Niek Meijer optreedt als stempelaar in de voetbalkantine van Zuidvogels, die dienst doet als wandelcafé. “Alle dagen worden de wandelaars bij thuiskomst in de feesttent begroet met sfeervolle muziek en gezelligheid”, aldus de woordvoerder.

Op de slotdag zijn de burgemeesters, onder wie ook Han ter Heegde van Gooise Meren en de Hilversumse wethouder Karin van Hunnik, present om de cheques uit te reiken aan een aantal goede doelen in de regio. In de loop der jaren hebben de deelnemers aan de Gooise vierdaagse al meer dan 100.000 euro bijeen gelopen. “Vorig jaar hadden we bijna 1400 deelnemers en ook nu rekenen we weer op een flinke opkomst, want wij hebben niet alleen de allermooiste, maar ook de gezelligste vierdaagse van ons land”, aldus de voorzitter.

Inschrijven kan via de website www.wandelvierdaagsehetgooi.nl of op alle vier de dagen bij de startplaats. Daarbij kan gekozen worden tussen de 4 x 10, 20, 30 en 40 kilometer. Wandelaars kunnen zich ook per dag aanmelden.


De wandelaars starten bij de voetbalvereniging. - Foto: Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi

Uit de krant