Afbeelding
Foto: Spant

‘Rust en Vreugd’, opvolger van Hendrik Groen-reeks, in Spant

Kunst & Cultuur

BUSSUM - Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt hij in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh. ‘Rust en Vreugd’ is te zien op zaterdag 25 mei om 20.15 uur in Spant.

Emma - een glansrol voor Doris Baaten - is nog maar kort weduwe als zij tijdens het opruimen een vergeten inschrijving terugvindt voor een tuinhuisje op ‘Rust en Vreugd’. In gedachten aangespoord door haar overleden man gaat ze kijken en wordt op slag verliefd. Dat ze geen groene vingers heeft maakt niet uit, want een gezellige bonte groep medebewoners schiet direct te hulp.

Tuincontrolecommissies en onderlinge strijd blijken echter de vreugde in het groene paradijs te verstoren. Emma besluit vol bravoure in actie te komen tegen de vele ongeschreven regels. Ondanks haar verdriet vindt ze op de tuin haar geluk weer terug mede dankzij haar nieuwe vrienden.

De schrijver van Hendrik Groen weet, dit keer door de ogen van Emma, wederom op komische wijze onze maatschappij onder een vergrootglas te leggen. Met veel humor en vilein. ‘Rust en Vreugd’ is een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Een topcast bestaande uit Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Fransen, Linda Wagenmakers, Sebastiaan de Bie en Mats Hoogland. A fwisselend te zien zijn: Aurelia Fontijn, Olivia Pont, Sèno Franken, Zoey Sophia Tol en Aivy van den Berg.

Uit de krant