Afbeelding
Foto: Vivium

Parkinson Café Het Gooi in Naarderheem trekt onverwacht veel belangstellenden

Zorg & Gezondheid

NAARDEN - De kop is eraf. Het eerste Parkinson Café Het Gooi in revalidatiecentrum Naarderheem is een feit. De opkomst was onverwacht groot; er waren zo’n zeventig mensen aanwezig. Vanwege dit succes wordt er volgende maand een grotere zaal geregeld, laat de organisatie weten.

Het café is een samenwerking tussen Naarderheem en het Parkinson Café Het Gooi (voorheen Parkinson Café Laren) en biedt een herkenning- en ontmoetingsplek voor mensen met Parkinson(isme) en hun mantelzorgers/naasten. 

Naarderheem-directeur Marco Wisse heette iedereen welkom. Voor wie wilde, was er taart. Vervolgens luisterden de bezoekers aandachtig naar de lezing, gegeven door Dorien Bennink en Heidi Moossdorff van LIPPE studie*, over blaas- en ontlastingsklachten gerelateerd aan Parkinson(isme) en wat een bekkenfysiotherapeut daarin kan betekenen. *LIPPE studie is een onderzoek vanuit het LUMC naar het effect van bekkenfysiotherapie met elektrostimulatie voor de behandeling van blaasklachten bij mensen met de ziekte van Parkinson. 

Het Parkinson Café vindt elke derde donderdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) plaats in Naarderheem aan de Amersfoortsestraatweg in Naarden.

Uit de krant