Afbeelding
Foto: gemeente Gooise Meren/Tom Loman

Burgemeester leest kleuters Sint Vitusschool voor

Algemeen

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde verzorgde vanmorgen de opening van de Nationale Voorleesweek in de bibliotheek van Bussum. Hij las de twee kleutergroepen van de Sint Vitusschool voor uit het prentenboek ‘Maximiliaan geeft een feestje’. 

Omdat de Sint Vitusschool een ta(a)lrijke school is, staan de nationale voorleesweken daar elk jaar vast op het programma. De komende week komen er ook ouders en opa’s en oma’s voorlezen in alle groepen.

(Tekst loopt verder onder de foto)

Foto: Marjon Dries

Na het voorlezen nam de burgemeester ruim de tijd om met de kleuters in gesprek te gaan over hun verjaardag, hun favoriete sport en om te vertellen wat een burgemeester doet. Maar dat wisten de kleuters al: heel veel praten! Daarna mochten de kinderen de ambtsketting bewonderen. Na afloop verzorgde de medewerkers van de bibliotheek een heus voorleesontbijt met mini krentenbollen, ontbijtkoek, een mandarijntje en limonade.

Burgemeester Ter Heegde over zijn ‘feestje’ in de bibliotheek: “Het is zo belangrijk dat kinderen interesse hebben in boeken en het leuk vinden om te lezen. En het is leuk om jonge kinderen voor te lezen uit een spannend of grappig boek en te zien hoe ze aan je lippen hangen. Het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ gaat over een jongen die een feestje geeft voor zijn knuffeldieren, wat best een rommeltje wordt. Heel herkenbaar voor sloddervossen!”

Uit de krant