Hemelpop vorig jaar.
Hemelpop vorig jaar. Foto: Hemelpop
regio

Optreden Joost Klein te zien op Hemelpop in Hilversum

Evenementen

HILVERSUM - Goed nieuws voor de mensen die donderdagavond naar Hemelpop willen en toch niets van het optreden van Joost Klein tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival willen missen. Het optreden wordt tijdens het gratis toegankelijke festival op het Marktplein semi-live vertoond op een groot scherm. 

Hemelpop vindt donderdag - Hemelvaartdag - voor het derde jaar op rij plaats op het Hilversumse Marktplein. Van 14.00 uur tot middernacht zijn er verschillende optredens. Organisator Laurenz Rip heeft er zin in. “Het dreigt allemaal zoals elk jaar helemaal goed te komen”, geeft hij aan. “Het wordt prachtig weer, we hebben een meesterlijke line-up en nu zelfs nog een mooie last minute toevoeging daaraan gedaan.”

Wat is namelijk het geval? Hemelvaartsdag en daarmee Hemelpop valt dit jaar samen met het optreden van Joost Klein tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. “Dat Joost doorgaat naar de finale op de zaterdag na Hemelpop is volgens de bookmakers al een feit”, aldus Rip. “Toch vonden wij als organisatie dat je hier iets mee moet op een muziekfestival. Zeker als wij prediken dat er voor ieder wat wils is.”

Daarom is tijdens Hemelpop de deelname van Joost Klein rond 22.30 uur semi-live te volgen op een groot scherm. Meevaller voor de organisatie is dat Joost Klein als laatste van de zestien landen optreedt. Rip: “Dat scheelde ons de nodige productionele uitdagingen. Hoe dan ook wordt 9 mei op het Marktterrein hiermee een dag met lokaal, regionaal en nu zelfs nationaal talent.”

Het prgramma van Hemelpop
14.00 uur: Aanvang
14.30 uur: Lara leaves
16.00 uur: toespraak burgemeester Gerhard van den Top
16.30 uur: Jong lokaal talent
17.15 uuur: 0031 Nederpop (inc. opnames door filmcrew)
19.45 uur: Hilversumse Rap formaties Weerwoord
21.00 uur: Amy Winehouse Tribute (Celebrating Amy)
22.30 uur: Joost Klein (groot scherm)
22.40u uur: DJ Dans en feest (ondertussen uitslag NSF op groot scherm)
00.00 uur: Afsluiting

Uit de krant