Afbeelding
Foto: Bob Awick

Vestingbewoners nemen zaterdag afscheid van hun ‘Appie’; vlag halfstok en samenzijn voor de deur

Buurt & Wijk

NAARDEN - De kleinste Albert Heijn-vestiging van Nederland - in Naarden-Vesting - gaat zaterdag dicht. Dit tot grote teleurstelling van de vestingbewoners. Daarom organiseren de actiegroep Kleinste Appie Moet Blijven! en Ondernemers Vereniging Naarden-Vesting (OVNV) een passend afscheid. 

Ze vragen vestingbewoners zaterdag 11 mei de vlag halfstok te hangen om daarmee hun treurnis van de sluiting aan te tonen. Aan het eind van de middag - vanaf kwart voor vijf - is er een samenzijn voor de winkel in de Marktstraat om afscheid te nemen van het geweldige personeel. “Ze zien erg tegen het afscheid op - wij ook - maar het wordt een warm en passend gebeuren”, zegt Rob Coppenhagen, woordvoerder van de actiegroep.

“11 Mei 2024 is voor de bewoners en ondernemers van Naarden-Vesting een droeve dag”, gaat Coppenhagen verder. “AH sluit haar kleinste vestiging, die fungeerde als het hart van onze gemeenschap. We hebben van alles geprobeerd om AH het belang van de vestiging voor ons stadje te laten inzien, maar daar stond ze niet voor open. Dichtbij, kleinschalig, de menselijke maat past niet meer in haar formule. Het wordt een droevige dag, vooral ook voor de fantastische medewerkers van de kleinste Appie die het sociale gezicht en het hart waren. Altijd hulpvaardig, altijd vriendelijk, altijd warm en belangstellend. Wat zullen we ze missen!!! Daarom organiseren we dit passend eerbetoon met een droevig randje.”

De actiegroep en de lokale ondernemersvereniging hebben nog altijd hoop op een ondernemer die hun stad met een kleinschalige supermarkt verrijkt. Coppenhagen: “Wat zullen we die dankbaar zijn en wat zullen we die feestelijk welkom heten. Die dag gaat de vlag weer uit!”


Uit de krant