Afbeelding

Welke polis past het beste bij jouw zakelijke auto?

Advertorial

Zonder verzekering voor je auto, mag je in Nederland niet op de openbare weg rijden. Het maakt niet uit of je in een personenauto rijdt of dat je met je zakelijke wagen de wegen trotseert. De wijze waarop je je zakelijke auto moet verzekeren, verschilt niet veel van hoe je je personenauto van een goede polis kunt voorzien. Het enige wat anders is, zijn de aanvullende dekkingen. Voor ondernemers zijn er andere mogelijkheden dan voor particulieren. Wil je weten hoe je de perfecte polis voor jouw bedrijfsauto kunt afsluiten, dan hoef je enkel dit artikel te lezen. We leggen je helder uit hoe je een goede polis samenstelt.

Is het merk van je auto belangrijk voor de polis die je kiest? 

Merken van auto’s kunnen voor sommige mensen heel belangrijk zijn. De een moet er niet aan denken om in merk A te rijden, terwijl de ander juist alleen maar in dit merk de weg op wil. Je verzekeraar kijkt echter niet naar het merk auto dat je hebt. Deze kijkt namelijk naar de leeftijd van je auto. Voor je verzekeraar is het namelijk vooral relevant hoe oud je auto is. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je wagen. Is je wagen nog nieuw, dan is deze dagwaarde hoog, maar naarmate je wagen ouder wordt, zal de dagwaarde ook snel dalen. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Je komt namelijk op een gegeven moment op het punt dat het herstellen van de opgelopen schade, duurder uitvalt dan wat je wagen überhaupt nog waard is. In dat geval kun je je geld beter in een andere wagen steken. Wil je dus graag een bedrijfsautoverzekering afsluiten, kijk dan naar de leeftijd van je auto. 

Zorg ervoor dat je niet meer of minder verzekerd dan nodig is

Een passende verzekering afsluiten is de manier om optimaal profijt van je polis te hebben. Heb je een nieuwe auto gekocht, kies dan voor de allriskverzekering. Hiermee kun je namelijk alle vormen van schade herstellen, dus ook als je zelf een ongeluk veroorzaakt hebt en daarbij schade opgelopen hebt. Je kunt de allriskverzekering nemen voor auto’s die maximaal zes jaar oud zijn. Heb je een wagen die zes tot negen jaar oud is? Dan is het beter om voor de WA+ Beperkt Casco verzekering te gaan. Met deze polis kun je allerlei vormen van schade herstellen, maar niet wanneer je schade hebt opgelopen tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering. Dit pakket is bedoeld voor wagens die ouder dan negen jaar zijn. De dagwaarde van deze auto’s is vaak zo laag dat het geen zin meer heeft om grote schade te herstellen. Deze polis is ook de voordeligste. Kies altijd een verzekering die aansluit bij je wagen zodat je niet te veel betaalt voor je polis.

Welke aanvullende dekkingen wil je toevoegen aan je polis?

Als je je verzekering tot in de puntjes wilt regelen, raden we je aan om ook aanvullende dekkingen te kiezen. Hiermee kun je namelijk meer uit je verzekering halen. Ga je dus een bestelautoverzekering zzp afsluiten? Kijk dan ook eens of je een eigen vervoerverzekering wilt nemen. Met dit pakket verzeker je de materialen en gereedschappen in je wagen tegen diefstal of andere vormen van schade. Zo voorkom je dat je voor de kosten opdraait wanneer het noodlot je treft. Kijk even op de site van je verzekeraar om je polis vandaag nog samen te stellen en om hem af te sluiten.

Uit de krant