Afbeelding

Een dagje uit in de natuur

Advertorial

Ben jij van plan om een dagje weg te gaan om de natuur op te zoeken? Er zijn verschillende manieren om jezelf te verplaatsen in de natuur zoals wandelend, fietsend of fiets elektrisch. Welke manier van verplaatsen je kiest is afhankelijk van je bestemming, de duur van de trip en je gezelschap. Lees hier meer over het plannen van een wandeling, fietstocht, jouw gezelschap en tips voor een gezellige picknick. 

Wandelen

Door de natuur heen lopen is altijd erg rustgevend, het is dan ook de makkelijkste manier om ergens te komen. Vooral als je vlakbij een natuurgebied woont kun je er zo heen wandelen, of stap de auto, trein of bus in om vervolgens uit te stappen op locatie en vanaf daar verder te wandelen. Hoe lang je gaat wandelen is afhankelijk van de route die je kiest, de meeste natuurgebieden hebben wandelroutes van verschillende lengtes. Meestal is dit aangegeven per aantal kilometers en hoe lang je hier ongeveer over doet. Uiteraard zijn er vaak plekken voor een tussenstop, om bijvoorbeeld te lunchen. Houd ook rekening met het weer, zodat je niet in de regen beland en nog een heel eind terug moet lopen. 

Fietsen

Fiets jij graag? Dan is dit ook een leuke manier om de natuur op te zoeken, veel gebieden hebben namelijk ook speciale fietsroutes. Op deze manier kun je een groter stuk zien dan bijvoorbeeld wandelend. Wil je een erg lange route afleggen maar wil je niet volledig uitgeput zijn? Dan kun je ook kiezen voor een elektrische fiets, dit is erg handig omdat je de helling op fietst zonder enkele moeite en lange afstanden kunt afleggen. Nog niet in het bezit van een e-bike? Zoek dan naar ‘elektrische fiets heren’ en je zult online veel opties tegen komen. Ook damesfietsen zijn er veel van. Een ander voordeel van de fiets is dat je makkelijk bagage kunt meenemen, zoals een lunch. 

Gezelschap

Hoe jouw wandeling of fietstocht eruit ziet is niet alleen afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, maar ook van jouw gezelschap. Tenzij je ervoor kiest om in je eentje op stap te gaan is het handig om te overleggen met de persoon die je meeneemt. Ga je met je partner? Dan kunnen jullie samen een lunch voorbereiden om te picknicken in de natuur, neem een kleedje mee om op te zitten en breng misschien een wijntje mee. Met kinderen is het handig om ook voldoende eten en drinken mee te nemen, zij raken misschien sneller uitgeput dus is het handig om je hierop voor te bereiden door extra stops in te plannen. 

Picknick

Neem je je eigen lunch mee op stap? Dan bespaar je geld en kun je overal zitten waar je wilt. Ga voor een koude lunch zoals sandwiches, salades of yoghurt omdat dit makkelijk is te vervoeren in plastic bakjes. Je kunt er ook voor kiezen om warm voedsel in te pakken in een verpakking waarbij het langer warm blijft, zoals aluminiumfolie. Neem koffie, thee of een ander drankje mee in een thermosbeker. 

Uit de krant