Afbeelding

Een boekhoudkoppeling houdt je administratie op orde

Advertorial

Als ondernemer is het essentieel om je boekhouding op orde te hebben. Niet in de eerste plaats omdat dit door de Belastingdienst wordt verlangd, maar ook omdat het voor jezelf laat zien hoe je er financieel bijstaat. Bonnen betalen, facturen verzenden, je rittenadministratie netjes bijhouden, de gewerkte uren vastleggen; de administratieve rompslomp kan behoorlijk wat tijd en moeite kosten naast je reguliere werkzaamheden. Hierdoor heeft de administratie bij weinig ondernemers de hoogste prioriteit. Met een boekhoudkoppeling zorg je er echter voor dat de administratie een fluitje van een cent wordt. In dit artikel lees je alles over hoe je met een boekhoudkoppeling je administratie geordend houdt. 

Wat is een boekhoudkoppeling?

Een boekhoudkoppeling zorgt voor een automatische verbinding tussen je zakelijke rekening en het boekhoudprogramma. De af- en bijschrijvingen op de bankrekening worden dan direct in het boekhoudprogramma ingeladen. Dit zorgt ervoor dat je niet iedere transactie handmatig moet bijhouden. Ideaal als je over verschillende cliënten of een webshop beschikt. 

Voordelen van een boekhoudkoppeling

Het gebruik maken van een boekhoudkoppeling levert je veel voordeel op. 

. Je ziet meteen wat de kosten en omzet binnen je onderneming zijn. Veel boekhoudprogramma’s maken automatisch een winst- en verliesrekening en een balans op. 

. Er is een kleiner risico op het maken van fouten. De boekhouder kan namelijk ook eenvoudig inloggen op het online boekhoudprogramma om de administratie te bekijken. 

. Dat ene bonnetje nodig of iets opzoeken in een factuur? Met een online boekhoudprogramma bespaar je veel tijd en inspanning, aangezien je gemakkelijk door je administratie scrolt. 

. Waar je je ook bevindt ter wereld, je hebt 24 uur per dag toegang tot je administratie. 

. Je legt meteen een digitaal naslagwerk aan dat vereist is voor de Belastingdienst

. Facturen en offertes stel je gemakkelijk digitaal op aan de hand van het online boekhoudprogramma

Wat heb je nodig voor een boekhoudkoppeling?

Voor het creëren van een boekhoudkoppeling heb je alleen een zakelijke rekening en een passend boekhoudprogramma nodig. Bij Ubari heb je de mogelijkheid om het beste boekhoudprogramma te kiezen. Binnen vijf minuten vind je jouw ideale boekhoudpakket dat aan al je wensen voldoet. 

Uit de krant