Afbeelding
Foto: PR

Jong klassiek talent bij het Muiderslot

Cultureel

MUIDEN - Studenten van het Conservatorium Amsterdam beklimmen het oudste podium van Nederland: het Muiderslot. Bezoekers kunnen zondag 14 november en 19 december (11.30 tot 12.30 uur) genieten van gratis lunchconcerten. Een entreekaartje voor het kasteel is voldoende om de concerten bij te kunnen wonen.

Het Muiderslot is de oudste waterburcht van Nederland. En water is ook het hoofdthema in het programma van het Grimm Duette (14 november). Water is heel verschillend van vorm, geluid en kracht. Dat typeert het programma van het duet dat bestaat uit Natalie Kulina en Francisca Portugal, die respectievelijk uit Tsjechië en Portugal komen en elkaar ontmoetten op het Conservatorium van Amsterdam. Zij vertellen muzikale verhalen die geworteld zijn in de Russische muziektraditie.

Eigenzinnig

Het trio Menestréis (19 december) is een creatief trio dat op eigenzinnige wijze latin jazz, klassieke muziek, Braziliaanse grooves en eigen composities verweeft met de klanken van cello, zang, gitaar en contrabas. Dit internationale trio bestaat uit Chieko Donker Duyvis, zangeres en celliste met Braziliaans/Japanse roots, César Puente, contrabassist uit Mexico en Juliusz Warszawski, gitarist uit Polen. Zij creëren samen een unieke klankwereld vol verrassende improvisaties.

De concerten zijn gratis voor bezoekers van het Muiderslot. Kijk voor meer informatie en kaartjes op www.muiderslot.nl. Daar staat ook meer informatie over openingstijden, toegangsprijzen en de route. Het museum is toegankelijk zonder coronatoegangsbewijs. Wel wordt bezoekers gevraagd om rekening te houden met mensen die wel nog afstand willen bewaren of een mondkapje dragen. Wie binnen in het museumcafé wil zitten, heeft wel de corona check-app nodig. Het is ook mogelijk om zonder deze app iets af te halen en van het buitenterras gebruik te maken.

Uit de krant