De Grote Kerk van Muiden.
De Grote Kerk van Muiden. Foto: PR

Muziek in Muiden niet voor Pampus

Cultureel

MUIDEN - “Het Concertgebouw in Amsterdam heeft zijn deuren gesloten, maar in Muiden ligt de muziek niet voor pampus”, laat Albert Adams van Arts connects People weten. “Als we vinden dat de kunsten broodnodig zijn voor ons welzijn, essentieel zijn in het leven, dan moeten de deuren openblijven als de overheid het toestaat.”

Adams maakt zich steeds bozer om het overheidsbeleid als het gaat om het insnoeren van concertlocaties. “Grote instellingen als het Concertgebouw in Amsterdam krijgen honderduizenden euro’s steun van de overheid en sluiten hun deuren. Mijn nieuwe serie is een statement dat we juist nu, uiteraard op een hele veilige wijze, concerten en voorstellingen moet blijven organiseren.”

Veilig

In Muiden organiseert Stichting Art connects People in de serie Proefkamermuziek daarom zestien extra concerten op alle woensdagen in november en december. Adams: “Het publiek heeft in deze tijd enorm behoefte aan kleinschalige en veilig geregelde concerten. Publiek wordt begeleid naar hun plaatsen die op 1,5 meter afstand zijn, er is desinfectie voor de handen en er wordt geventileerd. Het is veiliger om naar een concert te gaan dan in een vliegtuig te zitten of bij de Maxis boodschappen te doen.”

Daarom nodigt hij Mark Rutte voor ieder concert uit om uit zijn torentje te komen en te genieten van muziek in de Grote Kerk van Muiden. “Het is heel erg nodig dat de mensen die besluiten nemen over beperkende maatregelen achter hun overlegtafels vandaan komen en zelf waarnemen waar de werkelijke risico’s op coronabesmettingen op de loer liggen.”

Aanstormend

 Aan de optredens werken vele bekende en aanstormende music, waaronder Daria van den Bercken, Julian Schneemann, Willem Brons, Sinan Arat, Klaartje van Veldhoven, Jacobien Rozemond en Renée Bekkers, mee. “Zij willen graag voor u spelen. Dus, pak de fiets of auto en waai uit in het mooie stadje Muiden. Genoeg parkeerruimte en frisse lucht. Heerlijke koffie met gebak en lunches worden bij het ‘venster’ van restaurant Graaf Floris gepresenteerd. En dan een loopje naar de mooiste kerk van Nederland, met een intieme sfeer. Het klinkt er op dit moment mooier dan in de bekendste concertzaal van Nederland en het is er een stuk gezelliger om een uurtje te genieten van prachtige muziek.” 

Kaarten zijn te bestellen via www.proefkamermuziek.nl 

Uit de krant