Afbeelding
2016

Jaarbeeld van Bussum: juni

Algemeen

BUSSUM - Een paar forse wolkbreuken zorgen deze maand voor veel overlast. Tot twee keer toe lopen Bussumse straten vol met water. 

Vooral de tweede keer zorgt de wolkbreuk voor heel veel wateroverlast. Het gebeurt helaas wel vaker dat Bussum onder water loopt als het kort heel hard regent. De gemeente geeft aan dat de problemen de aandacht hebben en dat er wordt gekeken of er maatregelen genomen kunnen worden. 

Gemeente moet plots nog extra besparen
Door een foutje moet de gemeente plots nog eens een miljoen extra besparen. Er moet gekeken worden waar opeens extra geld vandaan gehaald kan worden. De gemeente moet de ozb verhogen om het tekort toch op te kunnen lossen. Het zorgt hoe dan ook voor veel gedoe. 

Lang wachten voor spoor straks achter de rug
Het spoor rond Naarden en Bussum staat een grote opknapbeurt te wachten. Het werk moet over twee jaar gaan starten en moet vele knelpunten op gaan lossen. Het voornaamste dat de spoorbeheerder gaat aanpakken wordt het weghalen van het gros van de sporen door Naarden en Bussum heen. Er gaan nu nog 5 sporen door beide kernen, waarvan er straks 3 worden weggehaald.

Gerard Boekhoff (PvdA) staat raadszetel af
Gerard Boekhoff doet afstand van z'n raadszetel. De Bussumse PvdA'er heeft een andere baan en heeft laten weten het raadswerk daar niet langer naast te kunnen doen.

Gemeente gaat natuur MOB-complex vooralsnog zelf beheren
De gemeente gaat de natuur van het MOB-complex aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg vooralsnog zelf beheren. Er wordt nog wel gesproken met het GNR, zo laat de gemeente weten. Er wordt al veel langer gesproken over het natuurbeheer van het MOB-complex door het GNR. De gemeente heeft nog steeds de wens dat het GNR het stuk natuur onder haar hoede gaat nemen, maar het GNR heeft de gemeente laten weten dat het het momenteel te druk heeft met andere zaken om het beheer nu al op te gaan pakken. De bouw op het MOB-complex gaat eveneens van start. 

Nog geen 'plan b' voor Emmaschool
De gemeente heeft nog geen 'plan b' voor het geval de Raad van State een stokje steekt voor het vertrek van de Emmaschool naar de Graaf Florislaan. Dat vertelt wethouder Boland deze maand. Er loopt nog steeds een proces over de Emmaschool. De gemeente verwacht toch dat het wel goed komt. 

Extra aandacht voor auto's Havenstraat
Het gebeurt steeds vaker dat er auto's door de Havenstraat komen. Daarover klagen bewoners van de straat. Het probleem heeft de aandacht van de gemeente. Er mogen al jaren geen auto's de Havenstraat over, maar na de werkzaamheden aan de straat gebeurt dat wel steeds vaker. Er stonden paaltjes om autoverkeer tegen te gaan, maar de gemeente heeft deze toen weg laten halen.

Twee keer brand op de snelweg
Twee opvallende brandjes op de snelweg deze maand. Eerst vat een auto van een Bussumse vrouw vlam, een paar weken later moet de brandweer een brandende vrachtwagen blussen

Startschot voor terrasjes Kapelstraat
De terrassen zelf staan er al een paar weken, maar toch wordt deze maand pas het startschot gegeven voor de terrasstraat van de Kapelstraat. Met alle horeca-ondernemers van de Kapelstraat, de dorpsmanager en de wethouder werd geproost op een lange terraszomer. De terrassen aan de Kapelstraat staan er tot oktober.

Uit de krant