SDO zet stap naar eerste klasse

Algemeen Dossier: SDO gepromoveerd

BUSSUM - Na een overwegend goed voetbaljaar kan SDO komend weekend de absolute kroon op het werk zetten: de ploeg heeft nog alle kans om te promoveren. Afgelopen zondag namen de Bussumers de eerste horde, Hellas Sport werd met 3-0 verslagen.

Met de afgetekende zege tegen Hellas Sport overleefde SDO de eerste ronde van de play-offs zonder grote problemen. De Bussumers zorgden meteen voor gevaar en kregen al snel kansen. Eerst kwam Sven Peereboom al goed voor de goal, nadat de voetballer goed stoorde en de bal kon afpakken. De kans leverde echter geen goal op. Even later was het wel raak: na een goede voorzet van Dennis de Loos kon Ilias El Mazouji na een knappe maneuvre de eerste goal voor SDO maken. Aanvallend bleef SDO maar doorgaan. Halverwege de eerste helft kreeg de ploeg kansen op meer goals. Eerst werd een goed schot van Zeno Peereboom nog knap gepareerd door de doelman van Hellas Sport. Na een half uur zorgde Peereboom wederom voor gevaar. Zeno gaf een voorzet op broer Sven. De tweede Peereboom-telg kon daarmee de tweede Bussumse goal maken.

Na de rust had de marge nog veel groter kunnen worden, maar SDO kreeg opeens problemen met het benutte van kansen. Het mocht een wonder genoemd worden dat er na de eerste fase van de tweede helft geen 4-0 op het scorebord stond. De derde Bussumse treffer kwam na een uur voetballen: na een fout van Hellas Sport kon Sven Peereboom de derde en laatste Bussumse goal maken.