video

Leuk filmpje van wethouder Hendriks voor lokale jeugd

Algemeen

GOOISE MEREN - “We kregen laatst een video van jongeren uit Gooise Meren”, zegt wethouder Geert-Jan Hendriks in een recent verschenen video. Het is een antwoord op de videoboodschap die stichting STAD begin dit jaar met jongeren tussen de 13 en 25 jaar maakte en aan de gemeente stuurde.

In het grappig gemonteerde filmpje stelt Hendriks eerst nog even de burgemeester voor, want vrijwel niemand van de jongeren kent de burgervader bij naam. “Ik hem even meegenomen”, vertelt Hendriks. Hij toont een foto van Han ter Heegde. “Maar, hij heeft niks te zeggen over de jeugd en jongeren in Gooise Meren.” Hendriks wel: “Voor het opstellen van een jeugdnota ben ik op zoek naar jou, om mee te praten over de jeugd en de jongeren. Ik wil goed met jullie in gesprek. Het klinkt heel stoffig, maar dat is het niet. Want het is heel belangrijk dat we jouw stem daarin meenemen.”

Het filmpje is opgenomen bij de skatebaan in Bussum en geheel in stijl is de wethouder gekleed in een spijkerbroek met scheuren en loopt hij op sneakers.

Uit de krant