Afbeelding
Foto: gemeente Gooise Meren

Hoogste punt sporthal Bredius in Muiden bereikt

Sport

MUIDEN - De nieuwe sporthal Bredius op het sportpark van SC Muiden begint ergens op te lijken. Het hoogste punt is inmiddels bereikt. De bouw ligt nog steeds nog steeds op schema en naar verwachting wordt de sporthal eind december 2022 opgeleverd. 

De sporthal is een circulair ontwerp van Lichtstad Architecten en wordt gebouwd door Rots Bouw uit Aalten. Het ontwerp is geoptimaliseerd om binnen het beschikbare budget een zo circulair mogelijke sporthal te realiseren.

Het skelet van stalen balken is geplaatst, de verdiepingsvloeren zijn gelegd en de komende weken worden de circulaire wand- en dakpanelen gemonteerd. De panelen zijn volledig demontabel en kunnen worden hergebruikt of volledig gerecycled als de sporthal in de toekomst wordt afgebroken. Zodra de sporthal wind- en waterdicht is, zullen de binnenwanden worden gemonteerd. Ook hier zullen straks bijzondere aspecten te zien zijn: er worden geen wandtegels toegepast in de douche- en toiletruimten, maar geharde glazen wandpanelen die gemaakt zijn van afvalglas en die ook weer volledig demontabel en herbruikbaar zijn in de toekomst.

Daarnaast worden alle houten wanden gemaakt van rubberwood. Dit is hout van rubberbomen die, nadat ze geen rubber meer geven, normaal gesproken worden verbrand door de plaatselijke bevolking. Dit hout wordt nu opgekocht en op locatie verwerkt tot houten panelen en kozijnen. Het hout wordt ook niet geschilderd, maar geolied om het vocht en vuilafstotend te maken.

Beheer en gebruik van de sporthal 

De sporthal wordt overdag gebruikt voor de gymlessen van het IKC (twee basisscholen en kinderopvang). De resterende uren overdag, in het weekend en ’s avonds zijn beschikbaar voor sportverenigingen. Op dit moment lopen de gesprekken over het beheer van de sporthal met de SC Muiden. Naar verwachting wordt rond de zomer duidelijk hoe dat beheer wordt geregeld en waar verenigingen zich kunnen aanmelden voor het gebruik van de sportzalen.

Uit de krant