Afbeelding

Verdiept spoor houdt voorkeur van gemeentebestuur

Politiek

NAARDEN/BUSSUM - Als de gemeente het mag zeggen wordt het spoor door Naarden en Bussum op de lange termijn nog steeds verdiept aangelegd. Dat stelt wethouder Van Meerten. 

De komende jaren komt er meer verkeer over het spoor door Naarden en Bussum, wat er weer voor zorgt dat de spoorbomen vaker gesloten worden. Dat heeft grote gevolgen voor het verkeer door de twee kernen: het spoor levert een enorme barrière op.

Lobby houdt aan
Volgens de gemeente zou het verdiept aanleggen van het spoor alle problemen met het spoor helemaal oplossen. Er wordt nog steeds volop gelobbyd. "Er leeft al veel langer de wens om het spoor te verdiepen, maar dat kost meer dan 100 miljoen euro. Om dat voor elkaar te krijgen heb je heel veel partijen nodig. Alleen wanneer je aantoont dat door middel van een verdiept spoor duurzame, economische voordelen behaald worden, maak je hier kans op. We lobbyen hiervoor, maar dat is voor de langere termijn", aldus Van Meerten.

Het spoor door Naarden en Bussum wordt de komende jaren eerst anders aangepakt: er worden sporen weggehaald en de spoorwegovergangen worden verbeterd. Dat moet alle problemen voor de twee kernen deels oplossen, maar de gemeente houdt dus hoop op verdiept spoor. 

De gemeente houdt komende woensdag een 'thema-uur' over de spoorse doorsnijdingen. Dan wordt er meer verteld over alle zaken rond het spoor en het verkeer. De avond start om zeven uur. 

Uit de krant