Afbeelding
Foto: Jessica de Jong

Definitief woningbouw op Scapino

Politiek

BUSSUM - De gemeente gaat er alles aan doen om toch woningen te realiseren op het Scapino-terrein. Hiervan wordt minimaal een derde deel sociale huur. Wethouder Nico Schimmel verklaarde dat er nog gesprekken lopen met Ahold die ook de winkel aan de Veerstraat én parkeergarage de Olmen betreffen.

Het pand van Scapino is eigendom van Ahold. Deze partij wil al jaren op deze plek een supermarkt bouwen. Dat is tegen de wens van de omwonenden en het college.

XL
Er wordt volop gesproken met Ahold over de wensen van een vestiging in Bussum. Op de Veerstraat zit een Albert Heijn en de gemeente bekijkt nu wat de mogelijkheden zijn om op deze plek midden in het centrum een mooie Albert Heijn XL te realiseren. 

Garage
Volgens de wethouder wil Ahold graag een winkel van 2500 vierkante meter mét ondergronds parkeren zodat het winkelend publiek veel comfort kan ervaren. "Daarom wilden ze op het Scapino-terrein het liefst een supermarkt bouwen want daar is al een ondergrondse parkeergarage. Nadeel is dat die winkel klein is, slechts 1200 vierkante meter. Groter gaat het daar ook niet worden. Een mooie oplossing is om de gevraagde ruimte dan te zoeken bij de winkel aan de Veerstraat."

Olmenlaan
De Albert Heijn aan de Veerstraat is namelijk al 2200 vierkante meter groot. Daar zou Ahold dus meer mee geholpen zijn als ze een XL-winkel willen realiseren. "We werken daarbij ook aan een plan om parkeergarage De Olmen beter te laten aansluiten op de winkel. De parkeergarage is immers toch al toe aan een opknapbeurt. We kijken dan meteen of we een verbinding naar de Albert Heijn kunnen creëren. Misschien via een loopbrug of een ondergrondse gang, de mogelijkheden liggen nog open. De situatie zoals die nu is, met een smal steegje tussen de Albert Heijn en Hema, daarvan vinden we dat dat beter kan."

Upgrade
Het lijkt er dus op dat de gemeente een deal wil sluiten. Even kort door de bocht werkt het zo: de gemeente mee werkt aan een upgrade van de Albert Heijn aan de Veerstraat en kan dan in ruil woningen realiseren op het Scapino-terrein. "We spreken niet over het maken van een deal. Wel over samenwerking. Het kan zijn dat Albert Heijn woningen gaat ontwikkelen, dat de gemeente dit doet of dat een projectontwikkelaar zich opwerpt. Hoe het ook uitpakt; het college is heel enthousiast over de richting die de gesprekken nu op gaan."

Meer woningen bouwen
Overigens is de herontwikkeling van het Scapino-terrein slechts een klein deel uit een groter centrumplan. Daar staat ook in dat er woningen komen op de Veldweg (parkeerterrein achter boekhandel Los) en in klooster Mariënburg. Op dit centrumplan moet voor de zomer een klap worden gegeven.

Uit de krant