Wie herkent deze man?
Wie herkent deze man? Foto: Politie

‘Omdat de verdachte mogelijk minderjarig is, tonen we hem nu nog met blur’

Politie & Justitie

BUSSUM - Een oudere bewoonster van de Meentweg is donderdagmiddag 21 maart jongstleden slachtoffer van bankhelpdeskfraude geworden. Uit haar woning werden een kluis en een bankpas meegenomen. Een foto van de dader heeft de politie inmiddels vrijgegeven. Politiewoordvoerder: “Omdat de verdachte mogelijk minderjarig is, tonen we hem nu nog met blur. Na één week zal hij herkenbaar worden getoond.”

De vrouw werd op die bewuste donderdagmiddag gebeld door iemand die zich voordeed als een bankmedewerker. Hij overtuigde haar om haar bankpas af te geven aan een koerier. Die koerier stond rond 14.20 uur bij haar voordeur. De oudere vrouw liet de koerier vervolgens binnen in haar huis en gaf niet alleen haar bankpas mee, maar ook een kleine kluis. Even later pinde de oplichter 500 euro met de gestolen bankpas bij een geldmaat in Westbroek.

De verdachte is een man tussen de 17 en 24 jaar. Hij heeft een lichte huidskleur, slank postuur, donker, kort en krullerig haar met opgeschoren zijkanten. Die middag was hij gekleed in een zwarte jas met capuchon, grijze tui, zwarte spijkerbroek en zwarte sneakers.

Uit de krant