Afbeelding
Foto: PR

Leerlingen St. Vitusschool verrassen bewoners van De Antonius Hof

Onderwijs & Wetenschap

BUSSUM - Op de St. Vitusschool is het al dertig jaar een traditie om de leerlingen in de week vóór Pasen een Palmpasenstok te laten versieren. Deze worden vervolgens door de kinderen persoonlijk naar de bewoners van De Antonius Hof gebracht. Afgelopen vrijdag was het zover en vertrok een lange stoet van 75 kinderen - uit groep 3, 4 en 5 - naar de Lange Heul. Naast de versieringen hing de stok ook vol met lekkere dingetjes voor de bewoners. 

De kinderen zongen bij aankomst het liedje ‘Palm Palm Pasen, ei koerei, over ene zondag, krijgen wij een ei. Een ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei’. Omdat de bewoners erg houden van samen liedjes zingen, hadden de leerkrachten speciaal voor deze gelegenheid het liedje ‘Af en toe gaan pa en moe, met ons naar de speeltuin toe’ ingestudeerd met de kinderen. Het werd uit volle borst meegezongen door de bewoners. Tot slot zongen de kinderen nog een lenteliedje over ‘Er liggen bolletjes in de grond’.

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: PR

“Het was bijzonder om te zien hoe verschillend de bewoners op de kinderen reageerden. Sommigen vroegen honderduit aan de kinderen en anderen waren zelfs ontroerd. Alle bewoners waren heel dankbaar voor de mooi versierde Palmpasenstokken. Al met al werd het een bijzondere dag met een gouden randje, waarbij we op een heel praktische manier invulling hebben gegeven aan goed burgerschapsonderwijs”, aldus Marjon Dries, de directeur van de St. Vitusschool.

Uit de krant