Afbeelding

Zo voorkom je een inbraak als je op vakantie bent

Advertorial

Ga je binnenkort op vakantie? Dan wil je natuurlijk een heerlijke, onbezorgde tijd tegemoet gaan. Je wilt natuurlijk niet in de nachtmerrie terechtkomen dat je thuiskomt van vakantie en blijkt dat inbrekers je woning helemaal overhoop hebben gehaald. Het is daarom beter om voorafgaand aan je reis een aantal goede maatregelen te treffen, zodat je de kans op een inbraak kleiner maakt. Hoe je een inbraak voorkomt als je op vakantie bent? Wij geven hieronder een aantal tips!

Beveilig je huis zo goed mogelijk

Wil je de kans op een inbraak verkleinen, dan is het belangrijk dat je je huis zo goed mogelijk beveiligt. Hoe veiliger je huis is, hoe kleiner de kans dat inbrekers naar binnen kunnen dringen. Je huis goed beveiligen is op diverse manieren mogelijk. Denk ten eerste aan het installeren van een alarmsysteem, indien je dat nog niet hebt. 

Sloten van hoge kwaliteit zijn ook een must als je inbrekers geen kans wilt geven. Zorg voor veilig hang- en sluitwerk in je ramen, deuren en bijvoorbeeld je schuifpui. Zijn je sloten kapot of werken je ramen, deuren of schuifpui niet meer naar behoren? Zorg dan dat je dat oplost voordat je naar je vakantiebestemming reist. Gaat het om je schuifpui, dan is een schuifpui reparatie de ideale oplossing. Probeer ervoor te zorgen dat al je hang- en sluitwerk naar behoren werkt en veilig is. Voor hulp daarbij kun je een slotenmaker inschakelen.

Laat het lijken alsof je thuis bent

Het schrikt inbrekers vaak snel af als het lijkt alsof je thuis bent. Dit is dan ook handig om te doen als je op vakantie gaat. Het laten lijken alsof je thuis bent doe je op verschillende manieren. Een goede manier om dat voor elkaar te krijgen, is door slimme verlichting te installeren. Met behulp van een tijdschakelaar is het dan mogelijk om de verlichting aan te zetten op een bepaalde tijd, wat de indruk wekt dat er iemand aanwezig is. 

Wat je ook kunt doen, is kranten en post op de tafel laten liggen of kopjes op tafel laten staan. Het is ook een optie om je buren te vragen om zo nu en dan voor je deur of op je oprit te parkeren.

Haal waardevolle spullen uit het zicht

Het is belangrijk om het inbrekers niet te makkelijk te maken als je op vakantie bent. Daarom is het goed om van tevoren al je waardevolle spullen uit het zicht te halen. Laat dan ook geen laptop, tablet of dure sieraden in het zicht liggen. Doe je dat wel, dan is het voor binnendringers veel aantrekkelijker om voor jouw woning te kiezen. Leg de spullen ook niet op een voor de hand liggende plek, maar berg deze veilig op.

Een alarmsysteem installeren, de slotenmaker in Barendrecht inschakelen voor inbraakpreventie, het laten lijken of je thuis bent en waardevolle spullen uit het zicht halen: het zijn handige tips om een inbraak te voorkomen als je op reis bent. Denk van tevoren uitgebreid na over welke maatregelen je gaat treffen voor als je weg bent. Als je dat allemaal geregeld hebt, kun je met een gerust gevoel aan je reis beginnen.

Uit de krant