Afbeelding

Vijf voordelen van zelf pizza’s maken

Advertorial

Met een pizzarette, een handige pizzaoven voor thuis, ervaar je veel voordelen. Natuurlijk is zelf pizza’s maken een leuke aangelegenheid en ook een beetje een uitdaging, maar het is simpeler dan je denkt. Het internet helpt je verder voor het ultieme deegrecept. Vijf voordelen van zelf de keuken induiken met je pizzarette. 

Goedkoper dan bezorgpizza’s

Pizza’s bestellen is lekker en makkelijk, maar dat weegt niet op tegen de lol van het besparen. Het vrolijk makende stofje dat je aanmaakt als je iets voor de halve prijs scoort. En dan heb je nog niet eens een hap van je pizza genomen! Voor een goeie bezorgpizza met je favoriete beleg betaal je al snel meer dan tien euro. Scoor een pizzarette 6 persoons bij Ubari en je hebt het geld er in twee pizza-avonden al uit. 

Italiaans feestje met vrienden bouwen

Je thuis-pizzaoven wordt een ware trekpleister voor vrienden en familie. Zo nu en dan een feestje bouwen rondom bijvoorbeeld voetbalwedstrijden op tv krijgt een meerwaarde als iedereen zijn eigen Italiaanse klassieker bereidt. Of jij bent de pizzachef inclusief schort vol meel,(pizzaiolo) die hoogstpersoonlijk voor elke gast op afroep de pizza klaarmaakt. Zet een playlist met Gente di mare en La donna è mobile aan en het feest is compleet. Een 8 persoons pizzarette kun je hier bekijken

Leuk (en leerzaam) voor het hele gezin

De herkomst van de ingrediënten, de werking van het deeg, de bereiding van de saus, het is allemaal leerzaam voor jong en oud. Op regenachtige zondagmiddagen heb je er een activiteit bij om de verveling te verdrijven. Het is een kleine uitgave, een pizzarette voor 4 personen kopen, maar je haalt een hoop vertier en gezelligheid in huis. 

Duurzaamheid

Een eigen pizzaoven scheelt transportbewegingen en geld. Duurzaamheid is zo’n breed begrip omdat het ook vaak de portemonnee betreft. Het betekent ook: lokale ingrediënten gebruiken, of die van je eigen moestuin (en minder of biologisch vlees). Een pizzarette helpt je om creatiever en actiever te worden, en leert dat het in elkaar zetten van ‘s werelds populairste gerecht niet zo heel moeilijk is.

Eigen ingrediënten kiezen

Je bepaalt zelf wat je op de pizza wilt. Hou wel in de gaten dat de klassieke pizza’s niet voor niets de klassieke pizza’s zijn: Margherita, Marinara en Napoletana. In de Italiaanse keuken geldt: less is more. Het is leuk geprobeerd van de commercie om de consument pizza’s met bijvoorbeeld shoarma te verkopen, maar dat is eigenlijk hetzelfde als wanneer Italianen jou stamppot met gedroogde paddenstoelen en Parmezaanse kaas voorzetten: een regelrechte belediging. Net als de schijf ananas uit blik die van elk gerecht opeens een Hawaïaanse aangelegenheid moet maken. Het lekkerst op een pizza zijn de oorspronkelijke toppings. En binnen de Italiaanse tradities is er al zo veel mogelijk, denk aan gegrilde groenten, truffel, pikante olie en verse tomaten. 

Let wel op deze stelregels:

  • Het deeg moet een dag van tevoren klaargemaakt worden voor het beste resultaat
  • Gebruik vers bakkersgist
  • Op een echte pizza gaat mozzarella
  • Echte pizzaioli gebruiken géén deegroller

Uit de krant