Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Fair Fashion Fietsroute gelanceerd op Fairtrade markt

Natuur en Milieu

BUSSUM - Gooise Meren heeft vandaag weer aandacht besteed aan de najaarseditie van de landelijke Fairtradeweek. Het Fairtradeteam Gooise Meren pakte uit met een eerlijke markt en lanceerde rond het middaguur de Fair Fashion Fietsroute. De activiteiten vonden plaats op het Julianaplein.

Een groot aantal lokale ondernemers, die fairtrade en/of duurzame geproduceerde producten verkopen, was aanwezig; van Wereldwinkel tot lokale melkboer en van vintage fashion tot fairtrade-accessoires. Het Fairtrade team Gooise Meren hield een ‘chocolade challenge’. 

Start Fair Fashion Fietsroute 

De markt was dit jaar extra feestelijk vanwege de presentatie van de gloednieuwe Fair Fashion Fietsroute. Deze route gaat langs allerlei duurzame mode-adresjes in Gooise Meren. En dat zijn er heel wat! Winkels waar eerlijke of vintage mode wordt verkocht, een swap shop en winkels met duurzame mode-accessoires. De fietsroute is een mooie manier om nieuwe plekken in Gooise Meren te ontdekken, nog meer fashionliefhebbers enthousiast te maken voor fairtrade en duurzame mode én om lekker in beweging te zijn. 

Afbeelding

Uit de krant