Tijdens een Woonkamerfestival-optreden.
Tijdens een Woonkamerfestival-optreden. Foto: Rotary Bussum

Rotary Bussum steunt drie lokale initiatieven

Maatschappelijk

BUSSUM - De Rotary Bussum heeft drie lokale initiatieven uitgekozen die in totaal voor 3.500 euro worden gesteund. Na een presentatie worden de volgende organisaties gesteund: Dierenasiel Crailoo, De Weggeefkast en het Woonkamerfestival.

De oproep van de Rotaryclub om in contact te komen met lokale initiatieven heeft tot veel aanmeldingen geleid. De initiatieven moeten gericht zijn op de lokale gemeenschap en mogen geen commercieel doel nastreven. Bij de beoordeling is ook gekeken of de aanvragen afgebakend zijn en of de steun van Rotary Bussum echt het verschil uitmaakt. 

‘Kaptafel’

Dierenasiel Crailo heeft een bijdrage van 1.500 euro ontvangen. Het dierenasiel is aan het moderniseren. Met de donatie gaan ze een lopende band kopen om honden te kunnen revalideren. Bovendien kan er ook een tondeuse en ‘kaptafel’ worden aangeschaft. Door dit nu te kopen vrijwilligers nu zelf de honden een mooi kapsel geven.

De Weggeefkast, een initiatief van de Vrije Evangelische Gemeente, voorziet gezinnen die het minder breed hebben van producten die lang houdbaar zijn, zoals pakken soep, pasta, tandpasta en zeep. Met de bijdrage van 1.000 euro kan De Weggeefkast bijna een jaar worden voorzien van producten, naast de producten die veel buurtbewoners ook zelf in de kast leggen.

Het Woonkamerfestival biedt lokaal talent een podium en weet buren met elkaar te verbinden. Woonkamers worden omgetoverd tot kleine theaters waar (met name lokale) artiesten zichzelf kunnen laten zien. Een optreden duurt dertig minuten en alle artiesten treden drie keer op in dezelfde woonkamer voor verschillend publiek. En de optredens zijn gratis te bezoeken! De bijdrage van 1.000 euro wordt ingezet om onder meer de festivalkrant te laten drukken.

Verschil maken

Jan Pieter Witsen Elias, voorzitter van Rotary Bussum: “Voor de vijfde keer hebben we lokale goede doelen gevraagd initiatieven aan te dragen voor donatie. Het aantal aanvragen stijgt ieder jaar en dat maakt het voor onze club zelfs lastig om te moeten kiezen. Er zijn namelijk bijzonder veel kleinschalige initiatieven in onze gemeente die niet een beroep kunnen doen op de grote fondsen. Juist daar kunnen we het verschil maken door met bijdragen variërend van 1.000 tot 1.500 euro te steunen. Na een voorselectie door een jury van leden hebben we drie aanvragers uitgenodigd op onze clubavond waar zij onze leden hebben meegenomen in ‘hun wereld’. Het meest indrukwekkende aan al die initiatieven is toch de enthousiaste inzet van vrijwilligers die ervoor zorgt dat het leven van veel mensen in onze lokale omgeving een stuk prettiger wordt. Dat is prijzenswaardig en verdient onze steun. Volgend jaar gaan we dit zeker weer doen!”

Uit de krant