Afbeelding
Foto's: Max Kneefel

‘Ruim 2.200 bezoekers bij eerste editie My First Smartphone Festival in Beeld & Geluid’

Evenementen

HILVERSUM - De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2.200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.

Dat heeft Beeld & Geluid woensdag laten weten. Vorige week donderdag startte het festival met een feestelijke opening door adjunct-directeur Julia Vytopil van Beeld & Geluid, samen met wethouder Onderwijs Karin van Hunnik van gemeente Hilversum en Sanne Assink, de ‘TikTok-juf’ van de Petrusschool uit Hengevelde (Overijssel). In de eerste twee dagen kwamen in totaal 21 schoolklassen vanuit het hele land langs voor een programma op maat met workshops, presentaties en allerlei activiteiten.

In het weekend richtte het festival zich op ouders/ verzorgers en hun kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Verspreid over de twee dagen kwamen in totaal 1.780 bezoekers af op het weekendgedeelte van My First Smartphone Festival en zagen zij workshops onder leiding van onder meer Lisa Wade, Klaas van Kruistum, NOS Jeugdjournaal, dansschool Lucia Marthas en YouTuber Quinn Bezemer (bekend van het duo Quinn & Aaron).

(Tekst gaat verder onder de foto)

De eerste resultaten uit het bezoekersonderzoek zijn positief, met een gemiddelde beoordeling van 7,9. Een van de bezoekers geeft aan: “Wat een superfestival over een heel belangrijk onderwerp. Heel leerzaam en vooral erg leuk. Hopelijk volgend jaar weer!”

De komende periode rolt My First Smartphone verder uit in het land, in de vorm van mini-edities van het festival bij vijf bibliotheken, in Hilversum, Amersfoort, Vathorst, Hoogland en Den Haag. Deelnemende bibliotheken houden in april activiteiten rondom het thema aan de hand van het My First Smartphone Bieb-pakket, dat Beeld & Geluid heeft samengesteld om de educatie over smartphonegebruik verder te verspreiden.

Samen met hoofdpartners VandenEnde Foundation en Vodafone Foundation is de ambitie uitgesproken om dit succes de komende jaren een vervolg te geven met een jaarlijks terugkerend My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid. De festivaldatum voor 2025 wordt binnenkort bekendgemaakt.Uit de krant