'Zwoele Marilyn', olieverf op doek
50 (b) x 60 (h) cm.
'Zwoele Marilyn', olieverf op doek 50 (b) x 60 (h) cm. Schilderij: SAM Bult

Kunstenares SAM Bult uit Bussum doet mee aan Kunst achter ramen

Cultureel

BUSSUM - Wat te doen als galerieën, musea en ateliers dicht zijn en kunstenaars hun werk niet kunnen exposeren? NLraamkunst vond de oplossing en nu exposeren drie Nederlandse kunstenaars hun werk achter zeshonderd ramen.

SAM Bult uit Bussum is één van de drie kunstenaars die hun werk middels kunstproducties laten zien aan duizenden mensen. Want zoveel mensen zullen de ramen passeren waarachter de kunstwerken hangen. En de eigenaren van de genummerde en gesigneerde kunstproducties kunnen laten zien wat hun smaak is, wat kunst betreft.

De komende twee maanden kan iedereen een kunstreproductie kiezen op de website van NLraamkunst (www.NLraamkunst.nl). De twee maanden daarna is er keuze uit drie andere kunstwerken. De originele kunstwerken kunnen ook gewonnen worden. Daar hoeven de eigenaren van de kunstproducties niets anders voor te doen dan hun reproducties voor hun ramen te hangen.

Zo hebben kunstliefhebbers mooie kunstreproductie in huis en maken zij kans op het winnen van de originele kunstwerken. Daarbij kunnen kunstenaars hun werken exposeren en hebben zij de kans dat hun werk wordt gekocht door NLraamkunst en vervolgens komt te hangen bij een kunstliefhebber. En dan worden de straten er ook nog een fleuriger van en kunnen passanten genieten van de kunstwerken achter de ramen.

Het werk van SAM Bult  leunt tegen het expressionisme aan. Zij legt haar gevoelens en ervaringen vast door een milde vervorming van de werkelijkheid. De portretten zijn gebaseerd op irreële kleuren en de hoofden worden op doek vaak groter afgebeeld.

Uit de krant