Edwin Huisman:
Edwin Huisman: "We zijn de grootste dealer in Europa van de meest luxe behangmerken." Foto: Roel Marius Brouwer
WoonNieuws

Sfeervol kerstevent bij Luxury By Nature

Commerciële bijdrage

‘s-GRAVELAND - Een bezoek brengen aan Luxury By Nature in ‘s-Graveland is één groot feest. In het monumentale pand waar eerder Natuurmonumenten huisvestte, houden eigenaren Edwin Huisman en Erik Rauch winkel en kantoor. Een mooi moment om langs te gaan bij de luxe woonwinkel is tijdens het Kerstevent dat zaterdag 17 en zondag 18 december wordt gehouden. Compleet met een kerstkoor en glühwein.

“In de stijlkamers staan versierde kerstbomen en klanten mogen eruit plukken wat ze leuk vinden,” vertelt Edwin Huisman, samen met Erik Rauch founder van de stijlvolle woonwinkel in ‘s-Graveland. Hij kijkt uit naar het Kerstevent waar belangstellenden inspiratie kunnen opdoen, kennismaken met de exposerende kunstenaars Sanne Terweij, Cedric Laquieze, Samira El Bali, Anouk Stevers en Rachel Dubbe en kunnen genieten van een koor dat sfeervolle kerstliederen ten gehore brengt. 

Begonnen als webshop is Luxury By Nature inmiddels uitgegroeid tot een begrip in het Gooi en ver daarbuiten. “Mensen komen van heinde en verre. Wij hebben de grootste collectie behang en stoffen in Europa en laten dat zien in de stijlkamers die zijn ingericht door onze interieurontwerpers. “De winkel is slechts een onderdeel van Luxury By Nature vertelt Huisman. “Onze core business is het ontwikkelen en uitwerken van interieurprojecten. Dat begint bij het maken van een plattegrond en vervolgens focussen we ons over een licht-, kleur- en materiaalplan. We ontzorgen onze klanten en aan de hand van hun wensen helpen wij een droominterieur te realiseren.” 

En daar zijn ze goed in, heel goed. Ervaring heeft geleerd te doseren en erachter zien te komen wat de klant wil, welke sfeer en welke stijl. De trends van het moment? “We zien weer veel lichte interieurs, zeker geen wit, maar zachte aardetinten. Maar ook de pasteltinten, zoals roze in combinatie met bijvoorbeeld wijnrood. Vinden zelfs mannen leuk,” lacht Huisman.

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Foto: Roel Marius Brouwer.

Litlle Greene verf

Inspiratie wordt opgedaan op beurzen en uit de bladen. Maar ook het volgen van de juiste personen op Instagram is een goede inspiratiebron. “Zo zie je dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen. We hebben dan ook steeds meer stoffen van gerecyclede materialen en verf zonder chemicaliën in huis. Wij verkopen Little Greene verf, een verf met veel meer pigment dan de meeste andere verven. Dat pigment zorgt voor karakter. 

De verf van Little Greene is perfect te combineren met het behang dat we verkopen.” Naast een duurzaam interieur kiezen we ook nog steeds voor een intiem en warm interieur. Dikke gordijnen met een isolatievoering houden de kou buiten, een goed vloerkleed houdt de meubelen bij elkaar en zorgt voor intimiteit. “Echt, in elke zitgroep mag een vloerkleed niet ontbreken. Je krijgt er onbewust een eiland gevoel van wat intiem en veilig voelt.”

Dan nog een heel belangrijk item in het interieur: het licht. “Ja dat is iets waarmee veel mensen tobben. Er zijn drie soorten verlichting: basis, sfeer en object. De basisverlichting moet gewoon goed zijn. Zet licht in de hoeken van je kamer dan lijkt de ruimte optisch groter. Een mooi kunstobject kun je uitlichten. Geworsteld wordt met de verlichting boven de eetkamertafel. Een tafel is doorgaans een groot saai vlak. Het is dus zaak dat er een bijzondere lamp boven hangt. En dat hoeft niet eens een peperdure lamp te zijn, als het maar een creatief exemplaar is. Sfeerverlichting heeft een kap nodig, het liefst met een goudkleurige binnenkant voor extra sfeer. En een heel belangrijk advies: zet op al je verlichting dimmers. Licht moet je kunnen dimmen,” benadrukt Huisman

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Foto: Roel Marius Brouwer.

Behangkamer

Een rondleiding door het monumentale pand van Luxury By Nature is een feestje. De ene stijlkamer is nog uitbundiger dan de andere, aan de muren hangen kunstwerken en elke kamer heeft een eigen geur. Trots is Huisman op de behangkamer. “We zijn de grootste dealer in Europa van de meest luxe behangmerken.” 

Hij pakt wat stalenboeken en bladert erdoorheen. De stalen zijn al kunstwerkjes op zich. “Wil je het behang zien dat Maxima in haar werkkamer heeft hangen?” Hij legt het stalenboek van Iksel neer en bladert er doorheen. Het ene patroon is nog verfijnder, kleurrijker en verrassender dan het andere. “D-Dream, kijk dit heeft Maxima op de muur.” 

Maar ook het handgemaakte behang, behang met goudsnippers, behang met kurk of leer; het is het bijna onmogelijk snel een keuze te maken. “Geen paniek, wij helpen klanten. Ze kunnen namelijk eerst al op onze site kijken wat ze mooi vinden en dan hebben we een vertrekpunt. We hebben een uitgebreid assortiment waaronder behang van Arte, Iksel, Pierre Frey, Nobilis en Elitis.” 

Tenslotte is de stoffering van een ruimte belangrijk. In de stoffenkamer hangen talloze stoffenstalen van de meest exclusieve merken waaruit oneindig veel keuzes gemaakt kunnen worden voor het stofferen van meubels en het creëren van raamdecoratie zoals (vouw)gordijnen. Alles is mogelijk. Ook hier worden klanten goed geadviseerd en begeleid.

Laat je tijdens het Kerstevent inspireren in de winkel maar bezoek ook zeker de webshop waar zo’n 15.000 producten te vinden zijn, waaronder de leukste kerstcadeaus.

Luxury By Nature is gevestigd aan Noordeinde 60 in ‘s-Graveland. Kijk voor meer informatie op www.luxurybynature.nl.


Het prachtige monumentale pand. - Foto: Roel Marius Brouwer.

Uit de krant