Afbeelding
Archieffoto: Bob Awick

Eerste werkzaamheden aan Vlietlaan starten dinsdag

Buurt / wijk

BUSSUM - De verwachte uitvoering van de herinrichting van de Vlietlaan en het kruispunt met de Generaal de la Reijlaan staat gepland in het laatste kwartaal van 2021 en loopt door in 2022.

In voorbereiding op de reconstructie van de Vlietlaan vinden van dinsdag 28 september tot en met woensdag 6 oktober werkzaamheden plaats op de Vlietlaan. Er wordt gegraven om te kijken naar ondergrondse kabels en leidingen. Er zijn verkeersregelaars om het verkeer goed te laten doorstromen. Aan de spoorzijde van de Vlietlaan worden een paar parkeervakken afgesloten. Die ruimte is nodig voor containers om asfalt in op te slaan.

Toevoeging op artikel om 17:00 uur:

De gemeente laat in een reactie weten dat het artikel de suggestie wekt dat de werkzaamheden voor de herinrichting aan de Vlietlaan reeds in het laatste kwartaal gaan starten. Dit is echter niet het geval. 

Het op dinsdag startende onderzoek is een voorbereiding op de in 2022 uit te voeren herinrichting van de Vlietlaan. ‘We controleren daarbij of de kabels en leidingen zoals door de nutsbedrijven aangegeven ook daadwerkelijk op de aangegeven plek liggen en er geen zogenaamde ‘spookleidingen’ liggen die tijdens de uitvoering soms tot weken vertraging kunnen opleveren’, laat de omgevingsmanager weten. ‘Er moet dan eerst uitgezocht worden van wie die kabels of leidingen zijn en waar ze naartoe lopen. Dit alles dus om het risico op vertragingen tijdens de uitvoering van dit project tegen te gaan.’

De gemeente benadrukt dat de winkels bereikbaar blijven. Er worden in die periode één voor één sleuven gegraven, waarvan een gedeelte in de rijbaan. Dit gebeurt om de aanwezigheid en ligging van ondergrondse kabels en leidingen te inventariseren. Daarbij kan het zijn dat er tijdelijk een halve rijbaan is afgesloten. Aan de spoorzijde van de Vlietlaan worden tevens tijdelijk enkele parkeervakken afgesloten ter hoogte van het appartementencomplex Hessen Cassel. Daar worden containers geplaatst om het uitkomende asfalt in op te slaan. De locatie van de proefsleuven vindt u op de tekening in de bijlage op de website van gemeente Gooise Meren: https://bestuur.gooisemeren.nl/plannen-en-projecten/dossier/vlietlaan-en-olmenlaan/

Voor de doorstroming van het verkeer worden indien nodig verkeersregelaars ingezet. ‘We doen ons best de hinder tot een minimum te beperken’, aldus gemeente Gooise Meren in een reactie.

Meer informatie op de website van gemeente Gooise Meren.

Uit de krant