Korte Muiderweg.
Korte Muiderweg. Foto: GooiseMerenNieuws

Bewonersavond over herinrichting van Korte Muiderweg

Buurt & wijk

WEESP/MUIDEN - De Korte Muiderweg - het Weesper deel - wordt heringericht. Wie meer over de plannen wil weten, kan zich aanmelden voor de bijeenkomst op 12 februari (19.30 tot 21.00 uur) in het Stadsloket aan de Nieuwstraat 70 in Weesp. Een mailtje naar weespersluis@amsterdam.nl is voldoende. Reacties zijn daar ook welkom. 

De Korte Muiderweg wordt opnieuw ingericht. De weg gaat er anders uitzien en de maximum snelheid gaat omlaag. Er is een deel van de Korte Muiderweg binnen de bestaande bebouwde kom, en een deel erbuiten. De GEM Bloemendalerpolder richt het deel in van de Korte Muiderweg buiten de bebouwde kom. De gemeente gaat over het deel binnen de bebouwde kom. 

De reacties die de GEM krijgt op hun ontwerp neemt de gemeente mee bij de afronding van het ontwerp voor het gedeelte binnen de bebouwde kom. De gemeente zorgt ervoor dat de nieuwe weg straks één geheel wordt, aansluitend op het deel buiten de bebouwde kom. Er zijn vooralsnog twee mogelijkheden. Deze plannen kun je hier zien.

Deze avond gaat nog níet over de bereikbaarheid van de Korte Muiderweg en de bedrijven aan de Nijverheidslaan tijdens de werkzaamheden. Hiervoor komt later dit jaar een aparte bijeenkomst.

Uit de krant