Afbeelding

Bussumse sport van het weekend

Algemeen

BFC moet genoegen nemen met punt

De streekderby tegen 's-Graveland heeft de voetballers van BFC afgelopen weekend een punt opgeleverd. De twee concurrenten konden het duel tot de laatste seconden spannend houden en stapten met 1-1 van het veld.

BFC was erop gebrand om punten te pakken tegen de concurrent en startte sterk. De Bussumers kregen al snel kansen om op voorsprong te komen, maar de kansen belandden net naast het doel. BFC bleef voor rust aanzetten, 's-Graveland kon er maar amper wat tegenover zetten. Na de eerste helft stond het nog 0-0.

Na de rust was het 's-Graveland dat voor het eerste gevaar kon zorgen. De ploeg kreeg een levensgrote kans om de score te openen, maar bleek net als BFC voor rust onscherp met afronden. Toen BFC na rust eenmaal wakker was, bleek het wederom beter dan 's-Graveland. Het probleem was echter wederom problemen met het creëren van kansen. Als er al een kans was, rondde BFC slecht af. Na een uur voetballen was het dan toch raak: jeugdspeler Jostein Ohm werkte een vrije trap knap langs de keeper van de tegenstander. Na de voorsprong van BFC begon 's-Graveland meer en meer de aanval te zoeken. BFC kon veel gevaar van de tegenstander goed wegwerken, maar moest door een benutte strafschop toch een doelpunt tegen toestaan. BFC probeerde daarna nog wel een tweede treffer te maken, maar daarvoor kwam de ploeg tekort.

Korfballers DOC komen tekort

Kansen op een goed resultaat waren er genoeg, maar de korfballers van DOC hebben afgelopen weekend geen punten over gehouden aan het treffen met concurrent Sporting Andijk: 13-10. De twee ploegen waren vooral voor rust erg aan elkaar gewaagd. Na de rust kon de tegenstander een gaatje slaan. DOC bleef echter proberen om terug te komen en maakte een paar knappe treffers. Toch kwam het team tekort om punten te pakken.  DOC staat na afgelopen weekend nog voorlaatste, maar zag Sporting Andijk tot op 4 punten naderen.