Afbeelding

Volgende stap voor toekomst brede school

Algemeen

BUSSUM - De toekomst van de brede school wordt steeds verder vormgegeven. De gemeenteraad praat later deze maand zelfs al over de kosten voor het verbouwen van het pand . 

Afgelopen september werd bekend dat de gemeente er over denkt twee extra huurders toe te laten: school ELAN komt hoe dan ook en daarnaast bestaat er een kans dat ook het KTC het pand gaat betrekken. Ze zouden komen naast de zes bestaande huurders. Het plan moet ervoor zorgen dat de brede school weer rendabel wordt en een toekomst heeft. 

Brede school moet verbouwd worden
Voor de plannen van de gemeente moet de brede school herverdeeld en verbouwd worden. Zo moet er een aparte toegang gemaakt worden voor de school en moet er gewerkt worden aan onder meer wanden en vloeren. Voor andere huurders moet er eveneens veel aangepast worden. Het hele verbouwproject gaat 780.000 euro kosten. De gemeenteraad moet daar nu haar akkoord voor geven. Er wordt komende week voor het eerst over gesproken. Er wordt tevens gepraat over een eerste budget voor spullen voor de ELAN-school.

Uit de krant