Afbeelding
Foto: Jaap van Hassel
foto’s

Voorjaarskermis zonder grote incidenten verlopen

Algemeen

BUSSUM - De voorjaarskermis lijkt vooralsnog zonder grote incidenten te zijn verlopen. Het weer pakte gunstig uit en er waren veel mensen op de been.

“Er zijn geen grote ongeregeldheden geweest afgelopen weekend rond de kermis”, laat een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren weten. “Er was wel veel jeugd in de avonduren op de been, maar voor zover nu bekend geen bijzonderheden. Er volgt nog een evaluatie met de politie, boa’s, jongerenwerk en beveiligers.”

De gemeente had wel voorzorgsmaatregelen genomen en hing vanaf 16 maart 12.00 uur tot en met 21 maart 12.00 uur camera’s op op de Brinklaan, het Julianaplein, de Veerstraat, het Veerplein, het Wilhelminaplantsoen en de Nieuwe Raadhuisstraat. Die maakten 24/7 beeldopnamen. De opgenomen beelden kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruikt worden voor de opsporing en vervolging van strafbare feiten, zoals bijvoorbeeld vandalisme. Afgelopen weekend werden bij Bensdorp - toegang Herenstraat - wel een aantal fietsen op het hekwerk gegooid.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tessel (6) en Sil (4), broer en zus.

Uit de krant