Afbeelding

Bussumse sport van het weekend

Algemeen

BFC kan geen goal maken tegen Aurora

Een slecht veld en geen goede kansen hebben BFC afgelopen weekend de kop gekost tegen Aurora. De Bussumers, op jacht naar een zege, pakten slechts een punt. Doelpunten bleven achterwege: 0-0.

BFC startte vol goede moed op het Werkhovense voetbalveld en had grote hoop om weer eens een zege te boeken. BFC probeerde meteen van alles, maar kon op het natte hobbelveld van Aurora amper tot goed voetbal komen. Hard gewerkt werd er wel, maar goede kansen bleven achterwege. Aurora deed het wat beter en zorgde ook voor gevaar voor de BFC-goal, maar ook nu kwamen er geen goals. Na de rust was BFC de betere ploeg, maar bleven goede kansen achterwege. Na net wat meer dan een uur voetballen leek het er toch van te komen toen BFC een strafschop kreeg. Helaas voor de Bussumers koos de doelman van Aurora de goede hoek en werd het schot van aanvoerder Dico Knevel gekeerd. Ook daarna kwamen er nog wat kansjes, maar de voetballers van BFC en Aurora bleken onscherp.

Hockeyers kennen nog genoeg problemen

Doordat de tegenstander nog wat teveel onderschat werd hebben de Bussumse hockeyers van Gooische afgelopen weekend nog voldoende problemen gehad met het zo goed als gedegradeerde Alecto. Gewonnen werd er wel door de koploper: 0-2. De Bussumers moesten alles op alles zetten om Alecto te verslaan. Dat werd nog best een zware klus. De Bussumers openden de score nog wel, maar zagen daarna dat ook Alecto goede kansen kreeg. Later werd het toch 0-2 waardoor de zege voor de Bussumse koploper wel zeker was. De ploeg staat nu zeven punten los aan kop.

Goede zaken hockeysters

Op jacht naar de play-offs hebben de hockeysters goede zaken gedaan. De Bussumers wonnen met 3-6 van concurrent Amstelveen en staan nu negen punten los op de tweede plaats. De Bussumse ploeg had geen echte problemen met Amstelveen. Heel even, toen de Bussumers op een 0-2 voorsprong stonden, leek Amstelveen wat terug te doen. Toch bleef de schade beperkt en wonnen de Bussumers.

DOC komt net tekort

Goed spel en meerdere kansen, maar toch geen zege voor de korfballers van DOC. De Bussumse korfballers hervatten op het veld tegen De Corvers, maar kwamen met 11-14 net tekort om meteen punten te pakken tegen de sterke tegenstander. Hoewel dat wel terecht had geweest. DOC begon met wat fouten, maar kon wel een voorsprong maken. Voor rust bleven de Bussumers steeds knap voor staan, De Corvers had volop problemen. Na de rust bleef het duel spannend, maar bleek De Corvers toch beter te worden. De tegenstander kwam helemaal terug en versloeg de Bussumers.

Zege zaalvoetballers

Een hele reeks aan doelpunten vlak voor het weekend voor de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling. De Bussumers wonnen van het lager geklasseerde Plein '83: 4-6. Vooral voor rust regende het doelpunten. Na de eerste helft stond het 3-5. De Amsterdamse tegenstander kon na rust nog even aanzetten om wat terug te doen, maar de zege voor de Bussumers was al wel zeker. De marge was voldoende, waardoor de Bussumers klassebehoud zeker stelden.