Afbeelding

Zogenaamde buurvrouw steelt juwelen

Algemeen

BUSSUM - Een 78-jarige vrouw uit Bussum is donderdag bestolen van sieraden en zilverwerk nadat ze een zogenaamde nieuwe buurvrouw had binnengelaten. De dame is volgens de politie slachtoffer geworden van een babbeltruc en is op zoek naar de daders. 

Het voorval gebeurde in de middag toen twee vrouwen aanbelden bij de bewoonster van de Claudiagaarde. Eén van hen stelde zich voor als de nieuwe buurvrouw, dit bleek een mooie smoes om naar binnen te komen. Eén van de vrouwen wilde de keuken zien terwijl de andere vrouw in de hal bleef wachten. Na een gesprekje in de keuken vertrokken de twee vrouwen. 's Avonds ontdekte de 78-jarige vrouw dat ze was bestolen van sieraden en zilverwerk. 

De vrouw die meeliep naar de keuken was ongeveer 1.70 meter lang, eind 20 en slank. Ze had een donkere winterjas tot over haar knieën en droeg een zwarte hoofddoek met daaroverheen een lichtkleurige sjaal. Ze sprak slecht Nederlands. De ander vrouw was 1.80 lang en rond de 50 jaar, stevig postuur. Ook zij had een donkere winterjas, een zwarte hoofddoek en sjaal. Ze sprak Nederlands met een accent. De vrouwen zijn weggelopen in de richting van de Aaltje Noordewierlaan.

Getuigen worden verzocht de politie te bellen.

Uit de krant