Afbeelding

Verzet tegen plannen dorpshart houdt aan

Algemeen

BUSSUM - Het verzet tegen de plannen voor het dorpshart van Bussum houdt aan. Vandaag laat zowel D66 als het CDA weten de plannen nog steeds af te keuren.

Van D66 komt er deze maand wederom het verzoek om met een tweede plan te komen. Dat plan moet, zo zeggen de democraten, wel voldoen aan de waarden waar de Bussumers achterstonden: een levend centrum met meer groen en plek voor wonen. Bussumers moeten nu kunnen meepraten over dat plan. Volgens D66 hebben veel mensen slapeloze nachten van de plannen voor een grote supermarkt en de haast waarmee dat volgens de democraten doorgedrukt wordt. 

Het CDA, ook al geen fan van het plan, gaat verder. De raadsleden menen dat nu hét moment komt om te stoppen met de plannen. De gemeente maakte afgelopen week bekend dat er nog geen akkoord is tussen de bouwer en de vastgoedbeheerder van veel panden op het stuk grond. "We constateren daarmee dat het plan onvoldoende voorbereid en onderbouwd is", aldus Jos de Lange van het CDA. Ook het CDA roept op om met een alternatief te komen. 

De gemeenteraad zou het plan deze maand behandelen, maar het ontwerp werd afgelopen week van de agenda gehaald. De gemeenteraad vergadert over twee weken. Dan komt het voorstel van D66 wel ter sprake.

Uit de krant