Afbeelding

Superleuke activiteiten tijdens Kinderboekenweek

Algemeen

BUSSUM - In de Bibliotheek Gooi en meer wordt van 6 tot en met 17 oktober uitgebreid de Kinderboekenweek gevierd. Dit jaar is het thema: ‘Worden wat je wil’. 

Gedurende anderhalve week worden er in de Gooi en meer-vestigingen allerlei superleuke activiteiten georganiseerd, zoals een workshop rappen of striptekenen, games spelen, een speurtocht doen of een heuse talententester maken, want wat wil jij later worden?

Op woensdag 6 oktober (van 10.00 tot 11.00 uur) wordt er door speciale voorlezers voorgelezen aan de jongste bezoekers (2- tot 4-jarigen). In Eemnes een stoere brandweerman, in Muiden een vliegensvlugge piloot, in Loosdrecht een echte uitvinder, in Weesp een stewardess en in Naarden een heuse dirigent. In Bussum komt een brandweerman voorlezen en wordt feestelijk het nieuwe Ouder & Co Café, in samenwerking met SKBNM en Versa Welzijn, geopend.

In vier vestigingen is er een workshop striptekenen. Striptekenaar Erik van Tuijn van BlijStift begeleidt de kinderen in het maken van een strip. De workshop duurt 45 minuten en is gratis. In Gooise Meren komt hij woensdagmiddag 6 oktober van 14.30 tot 15.15 uur in Muiden en van 16.00 tot 16.45 uur in Bussum. Een echte rapper maakt woensdag 13 oktober (in Muiden van 14.30 tot 15.15 uur en in Bussum van 16.00 tot 16.45 uur) samen met de kinderen een rap over ‘Worden wat je wil’. De workshop duurt 45 minuten en is gratis. Aanmelden via TicketWise.

Uit de krant