Afbeelding

Burgemeester sluit Cafe de Boemel

Algemeen

BUSSUM – Op last van de burgemeester moet Café de Boemel aan de Herenstraat van vrijdag 29 juli 18.00 uur tot maandag 1 augustus 1.00 uur de deuren gesloten houden. Dit “om de openbare orde in het uitgaansgebied Herenstraat en omgeving te beschermen en de leiding van het café gelegenheid te geven de bedrijfsvoering op orde te brengen.”

De gemeente stelt dat de afgelopen twee maanden sprake was van “volstrekt onvoldoende toezicht bij de deur, ontbreken van toezicht op straat en niet verhinderen dat gasten glaswerk uit het bedrijf op straat  meenamen. Omwonenden klaagden over overlast door schreeuwen, urineren tegen deuren en gevels en soms zelfs intimidatie. Daarmee was sprake van een ernstige verstoring van de openbare orde en aantasting van het woon- en leefklimaat.”

Overigens wordt met de horecaondernemers in de Herenstraat gesproken om daar, in navolging van het de zogeheten horecahoek in het Generaal de la Reijkwartier, ook te gaan werken met mobiele portiers op straat op de vrijdag en de zaterdag. De ervaringen met deze vorm van flexibel toezicht zijn erg goed, zo stelt een gemeentewoordvoerder. De mobiele portiers in de Herenstraat zouden op 1 september moeten starten.

Uit de krant