Afbeelding
Foto: Jerzy Górecki via Pixabay

GGD Gooi en Vechtstreek daagt inwoners uit: Fris en fit de lente in? Doe mee met ‘30dagengezonder’

Zorg & gezondheid

GOOISE MEREN - Wat kun jij doen om gezonder te leven? Deze vraagt stelt GGD Gooi en Vechtstreek inwoners tijdens de ‘30dagengezonder’-actie. De gezondheidsorganisatie daagt inwoners uit om de lente fris en fit te beginnen door gezonde keuzes te maken.

Deelnemers kiezen zelf een gezonde uitdaging om dertig dagen vol te houden. Wat die uitdaging is kan voor iedereen anders zijn. Van elke dag koud afdouchen of dertig dagen vegetarisch eten. Aanmelden en ondersteuning om het vol te houden Iedereen die woont of werkt in de regio kan zich tot 1 maart aanmelden via 30dagengezonder.nl. Na aanmelding ontvangen deelnemers de hele maand maart tips en adviezen die helpen het doel vol te houden. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers. 

Meedoen kan individueel of in een groep. “Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en het houdt elkaar scherp”, aldus de GGD. “Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elke dag buiten te spelen of in de pauze hun mobiel weg te leggen, een gezin spreekt af de hele maand samen gezond te ontbijten. En collega’s gaan tijdens de lunch samen wandelen. Er zijn veel soorten uitdagingen die ervoor zorgen je gezonder te voelen.” 

Op de genoemde website staan diverse ideeën voor uitdagingen. Om ook minder digitaal vaardige inwoners te bereiken, is er dit jaar extra aandacht voor het bereiken van deze inwoners om ook hen te stimuleren deel te nemen. In samenwerking met het welzijnswerk worden op diverse leefstijlpunten en -loketten fysieke startbijeenkomsten georganiseerd.

De actie is een initiatief van GGD Gooi en Vechtstreek. Vorig jaar deden er landelijk bijna achtduizend deelnemers mee aan de actiemaand, waarvan ruim negenhonderd uit de regio ‘t Gooi en de Vechtstreek. Bijna driekwart van de deelnemers hield de uitdaging vol en heeft er positieve ervaringen aan overgehouden. Dit jaar wordt de actie ook uitgezet in GGD Zaanstreek-Waterland, GGD Hollands Noorden, GGD Hart voor Brabant en GGD IJsselland.

Uit de krant