Afbeelding
Foto: ViJoS/Tim Broers
foto’s

’Gaaf om te zien dat de interesse in amateurmuziek aantrekt[’

Vereniging

BUSSUM - “Er werd luidkeels meegezongen door de bezoekers. Fijn dat deze nagenoeg uitverkochte zaal van Spant laat zien dat amateurmuziek gelukkig nog steeds aantrekt!” Dit geluid komt uit de ViJoS-organisatie naar aanleiding van hun vernieuwde jaarlijkse concert dat in het teken van de revue stond.

Het was afgelopen zaterdag om 19.30 uur dringen geblazen in de foyer van het Bussumse theater. Dit keer kwam ViJoS met een nieuwe muziekbeleving. Na het voorprogramma van de jongste sterren van de Kidsclub (5-jarigen die voor de eerste keer muziek maken), werd het publiek met een verrassende opening door een van de leden in de foyer meegenomen om samen de theaterzaal te betreden. Daar ontpopte de voorstelling zich al gauw tot een echte revue met danseressen en een diversiteit aan muziekstukken. Van Moulin Rouge, De Duiven op de Dam, Het Dorp en Queen tot een knallende afsluiter met livegitarist op een rocknummer van Metallica.

Comfortzone

De leden van de muziekvereniging zijn hiermee flink uit hun comfortzone gehaald. Niet alleen omdat er veel werd gevraagd van hun acteerkunsten, maar ook doordat er een showchoreografie werd opgevoerd ín de theaterzaal, waar muziekmaken werd gecombineerd met het lopen van een figuratie. ViJoS-voorzitter Sven Blessing: “Dit was de eerste keer dat de show- & marchingband van ViJoS op deze manier marcheerde in de theaterzaal én met veel voldoening. Het publiek werd enorm enthousiast van deze nieuwe manier van de show uitvoeren en er werd hier en daar zelfs hardop gejuicht.”

Trots

Niet alleen de leden werden uitgedaagd tijdens de voorstelling. Ook het publiek mocht dit jaar aan de slag en werd uitgenodigd om mee te doen aan een heuse muziekquiz, waar luidkeels werd meegezongen door de bijna vierhonderd bezoekers. “Het is gaaf om te zien dat de interesse in amateurmuziek weer aantrekt. Dat laat de nagenoeg uitverkochte zaal zeker zien! De afgelopen drie jaar hebben wij als vereniging een nieuwe insteek bedacht voor onze concerten om een breder publiek te trekken. Dat doen we door jong én oud te mixen, te kijken naar een verhaal of show eromheen en samenwerkingen te starten met andere verenigingen. Daar mogen we nu de vruchten van plukken. We zijn dan ook enorm trots dat het concert zo onwijs succesvol is gebleken en zijn stiekem al een tijdje bezig met de plannen voor een nieuw concert in 2025. Je kan maar beter vroeg genoeg beginnen.”

Teamgevoel

Show- & Marchingband ViJoS is er voor iedereen die muziek wil maken in een sociale omgeving en met een echt teamgevoel. Mét of zonder ervaring en voor elke leeftijd. Iedereen is welkom. ViJoS bestaat uit de Kidsclub (5+) Jong ViJoS (7 tot en met 15 jaar), Marchingband ViJoS (15+), concertband ViJoS Plus (15+) en Smallband ViJoS (entertainment band). Ook muziekmaken? Check: www.vijos.nl of info@vijos.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant