Sportieve wedstrijd Sevens bij Rugbyclub ’t Gooi tegen Zuid-Afrikaanse teams.
Sportieve wedstrijd Sevens bij Rugbyclub ’t Gooi tegen Zuid-Afrikaanse teams. Foto: PR

RC ‘t Gooi ontvangt Zuid-Afrikaanse jeugdteams

Sport

NAARDEN - Rugby Club ‘t Gooi heeft afgelopen maandag met opwinding en gastvrijheid drie Zuid-Afrikaanse jeugdteams verwelkomd, in de leeftijden U14, U16 en U19. De teams, samengesteld uit geselecteerde talenten van rugbyclubs in verschillende regio’s van Zuid-Afrika, namen deel aan wedstrijden tegen de Junioren-, Colts- en Future-teams uit Naarden.

Terwijl Zuid-Afrika zich in de zomer bevindt en het rugbyseizoen daar ten einde loopt, maken de jeugdteams een prachtige zomertrip door Nederland. Naast RC ‘t Gooi doen ze ook Eemland, Diok en Wassenaar aan. De Zuid-Afrikaanse delegatie, afkomstig uit het zonnige land met een temperatuur van 35 graden, werd hartelijk ontvangen in het koude en natte Gooi, waar een warm welkom wachtte door de lokale spelers.

Een indrukwekkend Sevens-toernooi werd gehouden op de velden in Naarden waarin alle leeftijdscategorieën tweemaal tegen elkaar streden. De Zuid-Afrikaanse teams, gekenmerkt door hun goed geoliede en sterke spel, zorgden voor een sfeer van gezonde spanning en enthousiasme. Het toernooi bleek een prachtige uitwisseling van sportieve krachten, waarbij RC ‘t Gooi en Zuid-Afrikaanse teams elkaar in evenwicht hielden. Na afloop werden alle spelers getrakteerd op de befaamde Gooi-burger. De Man of the Match-awards werden uitgereikt door de Zuid-Afrikaanse coaches, die de kwaliteit van onze spelers prezen.

Deze ontmoeting heeft niet alleen geleid tot heerlijke wedstrijden, maar ook tot een ontspannen sfeer en enthousiast publiek, wat de ware geest van rugby weerspiegelt. RC ‘t Gooi waardeert deze internationale uitwisseling als een verrijkende ervaring voor hun jeugd en kijkt uit naar verdere groei en ontwikkeling van het rugby in de regio.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant