Woningbrand aan Anne Franklaan

BUSSUM De brandweer is zondagmiddag omstreeks vier uur uitgerukt voor een brand in een benedenwoning van een appartementencomplex aan de Anne Franklaan.

De brand woedde aan de tuinzijde van de woning. Het eerste blusvoertuig forceerde de houten schutting om zich zo toegang tot de tuin te verschaffen en zich op de vuurhaard te storten. De brand die inmiddels was opgeschaald naar middelbrand werd kort daarna ook door een tweede bluseenheid uit Hilversum vanaf de andere kant bestreden om mogelijke uitbreiding tegen te gaan. Tegelijkertijd werd er ook een derde bluseenheid opgeroepen om een deel van het complex te ontruimen. Gelukkig was bij aankomst het vuur inmiddels uit. Uiteindelijk zijn drie naastgelegen woningen ontruimd geweest. Na een controle in de rest van het complex kon de brandweer inpakken en terugkeren naar de kazerne. Het Team Brand Onderzoek (TBO) van de brandweer gaat onderzoek doen in de woning om de oorzaak te achterhalen.


Noodzakelijke balans niet bereikt

Vervolg van voorpagina

"Met de aangekondigde versoepelingen is weliswaar een beweging in de gewenste richting gemaakt, maar daarmee wordt de noodzakelijke balans in mijn ogen nog niet bereikt”, aldus Broertjes. "Daarom zal ik eens te meer pleiten voor verdere gecontroleerde, en in de praktijk ook uitvoerbare, verruiming/versoepeling van maatregelen. Dit juist ook omdat na de eerste lockdown de ondernemers immers hebben laten zien hoe verantwoord zij daarmee kunnen omgaan.”
Voorop staat de bestrijding van het virus, benadrukt Broertjes, maar de wijze waarop de bestrijding vorm wordt gegeven wordt steeds meer onderwerp van discussie. Het gaat dan om de veerkracht van de samenleving, het inleveren van elementaire vrijheden, het incasseringsvermogen van eenieder en de economische gevolgen van de maatregelen. "Wij nemen als burgemeesters een soort kanteling in het oordeel van de samenleving waar. Een kanteling waarbij echt nog steeds virusbestrijding als hoge prioriteit geldt, maar waarbij meer prominent de vraag gesteld wordt welke offers van de samenleving nog langer gevraagd kunnen worden.”