Afbeelding
Foto:

Rinia Willemse

Rinia Willemse (42) is een Amsterdamse, maar ze verhuisde op haar 5de naar Bussum. "Ik ben er nooit meer weggegaan."

Waar ben je druk mee?
"Met mijn gezin, vrienden en mijn werk. In mijn dagelijks leven zet ik me in voor Natuurmonumenten en met name voor OERRR. Met dit programma proberen we kinderen weer in contact te brengen met natuur."

Lievelingsmuziek?
"Als ik moet kiezen is De Dijk toch echt mijn favoriet. Maar ik kan ook echt genieten van jazz, de cellosonates van Bach en Wende Snijders."

Een ideale vrije dag?
"Dan kook ik uitgebreid, wandel of zeil ik met mijn gezin."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Al ben ik gelukkig met wat ik nu heb, is een miljoen natuurlijk nooit weg. Ik denk dat we een grotere boot kopen en een lange zeilreis gaan maken. Het andere deel zou ik weggeven aan een organisatie die zich inzet voor vluchtelingkinderen. Die verhalen, daar kan ik zo verdrietig van worden."

Wie verdient een pluim?
"Ik geef alle leerkrachten van De Hoeksteen graag een pluim. Ik heb grote bewondering voor hoe zij tijdens corona op afstand les hebben gegeven."

Hoe houd jij het uit in coronatijd?
"Het was echt wel even wennen met drie kinderen van 8, 12 en 14 jaar thuis. Mijn man en ik moesten werken en zij volgden de lessen thuis. Maar al snel hadden we onze draai gevonden en koesterden we al die gezellige momenten samen."

Een dag de burgemeester?
"Dan zou ik de Brinklaan van de bibliotheek tot aan de rotonde permanent afsluiten."

Waar maak je je zorgen om?
"Over de toekomst van onze wereld."

Bussum mist nog?
"Een leuk plein met veel bomen en fijne terrasjes. Misschien is Mariƫnburg een optie!"