Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder weer een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Help jij Ahmed (12) uit Bussum in de zomervakantie met de voorbereiding op de Cito-toets. Ahmed wil graag in de zomervakantie werken aan spelling, begrijpend lezen en woordenschat, zodat hij na de zomervakantie goed voorbereid start in groep 8. Wie heeft wat tijd over de komende maanden?

- Klusteamvrijwilliger bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland. Ben jij handig en vind je het leuk om in een team te werken? Er is bij ons altijd wat te doen: een lamp vervangen, een insectenhotel bouwen, een plankje ophangen etc.

- Het wijkontmoetingscentrum Bellefleur in Naarden zoekt een enthousiast lid voor de activiteitencommissie. Vele activiteiten vinden plaats in ons wijkcentrum. Wie vindt het leuk om daar 1 à 2 uurtjes per week over mee te denken en mee te helpen? Het hele team bestaat uit enthousiaste vrijwilligers.

Informatie: www.vcgooisemeren.nl, info@vcgooisemeren.nl of 06-15875692.


Kettingrover is nog niet herkend

GOOISE MEREN Over de man die in het voorbijgaan sieraden van de hals van slachtoffers afrukt, heeft de politie tien tips binnengekregen. De gouden tip zit er echter nog niet tussen.

Vorige week verspreidde de politie beelden van de zogenaamde 'kettingrover' die de afgelopen weken in de provincie Utrecht en 't Gooi actief was. De dader heeft een lichte huid, is rond de 1.80 meter lang, had een rood petje op en droeg een lichtgrijze sweater met capuchon. Hij is weggereden op een donkere scooter.

Beelden

De man sloeg sinds 23 juni al veertien keer toe bij vrouwen van 65 jaar en ouder, onder meer in Huizen, Baarn, Bussum en Hilversum. De laatste melding komt vanuit Breukelen - op 5 juli - toen een bejaarde vrouw op straat werd beroofd van haar ketting.

Op onze website zijn de beelden van de dader te vinden die de politie heeft verspreid.