Afbeelding

Parkeren moet in toekomst beter

Lekker met de auto of op de fiets naar het dorp om een boodschapje te doen of de gezelligheid op te zoeken. Dat kan allemaal prima, hoewel het soms zoeken is naar een goede plek voor de fiets of de auto. Parkeergarage De Olmen lijkt veel kansen te bieden om het parkeren in de toekomst beter te faciliteren.

Kansen

Het parkeren van de fiets in het centrum is nog niet altijd even makkelijk. Daar moet echt verandering in komen en er lijken kansen te liggen nu het gemeentebestuur bezig is om te kijken naar een plan voor parkeergarage De Olmen.


Wie met de auto naar het centrum rijdt, kan zijn auto heel voordelig kwijt in de parkeergarages. Voor slechts een euro per uur staat de wagen centraal, droog en veilig. Winkelend publiek voor Rondje Noord kan zijn auto natuurlijk langs de straat parkeren, maar parkeergarage De Olmen is ook favoriet vanwege de ligging.

Wellicht nieuwbouw

De garage is echter toe aan een upgrade en die gaat er komen ook. "We willen stimuleren dat mensen hier parkeren", zegt wethouder Nico Schimmel, die ziet dat er nog regelmatig plek is in deze parkeergarage. Wat betreft de plannen voor de toekomst zegt hij dat het nog alle kanten op kan. "De garage is wat smal, dus dat zou beter moeten. Een andere wens is dat De Olmen lichter wordt, waardoor mensen zich er ook veilig voelen. Het zou kunnen dat er nieuwbouw komt, maar we kijken ook naar andere scenario's. Belangrijk is dat er een goede verbinding is met de winkels."

Fiets droog parkeren

Wethouder Barbara Boudewijnse vult aan dat er in de garage ook een plek moet komen om fietsen te parkeren. "Het parkeren van fietsen zou goed in de garage kunnen: dan zijn ze uit het straatbeeld en staan droog en bewaakt."

De planning voor de upgrade is nog onduidelijk aangezien veel belanghebbenden moeten meepraten over de invulling ervan.

Afbeelding