Een nieuwe entree naar de perrons.
Een nieuwe entree naar de perrons. Artist Impressionon

Herinrichting station en omgeving

ProRail heeft afgelopen zomer binnen drie weken tijd heel wat werk verricht op en rondom station Naarden-Bussum. Het was de grootste operatie van de spoorwegbeheerder sinds tijden!

Overzichtelijker

Bussumers hebben gemerkt dat de overgangen steeds afgesloten werden, maar het resultaat mag er al zijn. De overwegen zijn beduidend overzichtelijker doordat er heel veel sporen weggehaald zijn. Ook het wachten lijkt wel korter te duren!

Veiliger

Zo hoef je bij de spoorwegovergangen aan de Generaal de la Reijlaan en de Vlietlaan / Meerweg nog maar twee sporen over te steken. Een situatie die echt vele malen beter is dan de oude situatie. Een ondertunneling had nog mooier geweest... maar dat prijskaartje was veel te hoog. De ondernemers, omwonenden en verkeersgebruikers zijn in ieder geval blij met de nieuwe situatie.

Facelift

Nu het werk aan het spoor klaar is, komt ook de ruimte rondom het station aan de beurt voor een facelift. Doordat er drie sporen zijn weggehaald is er veel ruimte ontstaan rond een van de mooiste stations van het land. Hoe moet dat gebied worden ingericht? Waar moeten de fietsen komen? Is er plaats voor nieuwbouw? Hoe komen de nieuwe entrees naar de perrons eruit te zien? Hoe kan de verbinding met het centrum beter? Allemaal vragen waar de komende tijd een antwoord op moet komen.

Praat mee

De invulling van het stationsgebied staat dus nog niet vast. Iedereen die wil, mag meepraten tijdens een speciale sessie met de gemeente. Heeft u interesse? Kom dan op donderdag 28 november naar het gemeentehuis in Bussum. De inloop start om 19.30 uur met koffie en vanaf 20.00 uur gaat het programma beginnen. De sessie is om 21.00 uur afgelopen. Aanmelden is niet nodig.