De nieuwe woningen aan de Iepenlaan worden gebouwd in Bussumse stijl.
De nieuwe woningen aan de Iepenlaan worden gebouwd in Bussumse stijl. Foto:

Vitus, daar kun je op
bouwen

De Vitus bouwgroep bv en Vitus ontwikkeling bv zijn gevestigd aan de Brinklaan.

Beide bedrijven zijn ontstaan uit het bedrijf Van Mechelen Ontwikkeling dat gevestigd was aan de Ruthardlaan in Bussum. Het bedrijf heeft onder andere woningen aan de Burgemeester de Bordesstraat, Bensdorp en woongebouwen aan de Brinklaan, vlak bij de brandweer, ontwikkeld.

De Vitusgroep bv, gevestigd in Renswoude, heeft medio 2015 de Vitus bouwgroep bv het levenslicht laten zien, waarna het bedrijf is verhuisd naar de Huizerweg in Bussum. Begin 2016 is Vitus ontwikkeling bv erbij gekomen. Sinds januari zitten de twee bedrijven aan de Brinklaan 34.

Ontwikkelingen

Het ontwikkelbedrijf richt zich hoofdzakelijk op binnenstedelijk ontwikkelingen en de bouwgroep realiseert de ontwikkelde projecten. Voorbeelden hiervan zijn de woningen aan het Melkpad in Hilversum, de herontwikkeling van het Veronicakantoor aan de Vaartweg, ook in Hilversum, de renovatie en nieuwbouw aan de Meentweg/Herenstraat en nu de voorbereiding van zeven woningen aan de Iepenlaan 4a, beide in Bussum.
De ontwikkelingen vinden veelal plaats op oude, vervallen bedrijfsterreinen waardoor er op deze terreinen ruimte en groen wordt gerealiseerd en vaak is het dan ook een upgrading van de omliggende wijk.

Groen moet blijven

Alle nodige infrastructuren, zowel bovengronds als ondergronds, zijn aanwezig en er wordt er dus geen aanslag gepleegd op de natuur. De bedrijven vinden dat zolang deze ontwikkelmogelijkheden er zijn, je uit 'het groen' moet blijven.

Daarbij is het ontwikkelen van projecten in binnenstedelijke situatie, zoals in de achtertuin van omwonenden, altijd een uitdaging en vergt veel overleg met de omgeving. Dit menselijke aspect vinden we een positieve toevoeging aan het ontwikkelen. Vaak lastig, maar ook leuk.

Mooie toevoegingen

Vitus ontwikkeling bv hoopt dit nog vele jaren te kunnen doen in zowel Bussum als Hilversum en in die jaren nog mooie toevoegingen te doen in bestaande wijken.