Vader en zoon samen in Broodjeszaak Can.
Vader en zoon samen in Broodjeszaak Can. Foto:

Lekkere pizza's en snacks bij Broodjeszaak Can

Broodjeszaak Can zit al bijna vijf jaar aan de Vlietlaan en verkoopt onder andere snacks, döner en verse, eigengemaakte Turkse pizza.

Eigenaar is Cengiz Celik (42), geboren in Turkije en al achttien jaar woonachtig in Nederland. "Ik heb altijd al een ondernemersgeest gehad, maar kon mijn zaak pas in 2015 realiseren. Ik heb een gezin met twee zonen en één zoon werkt bij mij in de zaak. Heel gezellig dat we samen in Broodjeszaak Can staan. 'Can' betekent in het Turks 'leven' en ondernemen is ook echt mijn leven."

Eigen onderneming

"Ik had als beginnende ondernemer weinig ervaring, maar daar kwam snel verandering in. Vanaf de eerste dag dat de broodjeszaak open is, kwamen de mensen binnen. Ik merkte dat door mijn enthousiasme de klanten steeds terugkwamen en zo werd mijn onderneming langzaam een succes."

Begrip in Bussum

Inmiddels is Broodjeszaak Can uitgegroeid tot een begrip in Bussum en omgeving, onder andere bij het uitgaanspubliek. “Even een broodje eten bij Can, hoor je de jonge mensen zeggen. Maar ook oudere klanten komen een broodje halen en krijgen dan vaak een gratis kopje koffie; dan houden we ook een gezellig praatje."

"Laatst vertelde een klant dat we de beste Turkse pizza van 't Gooi maken met alleen maar verse producten tegen eerlijke prijzen. Deze reacties zorgen ervoor dat mijn zoon en ik iedere dag blij kunnen ondernemen."

Nieuwe producten

"Als onderneming moet je blijven investeren dus geregeld introduceren we een nieuw product zoals börek, een knapperig baksel van gevuld yufkadeeg, of een zoet gerecht. Het contact met mede-ondernemers is voor ons belangrijk en ook het goed op de kaart zetten van de Vlietlaan. Het is echt een fijne buurt om te winkelen, te eten en zeker om gezellig uit te gaan. We zouden graag zien dat dit in de toekomst behouden blijft."

Broodjeszaak Can is geopend van maandag tot en met donderdag van 16.00 tot 23.00 uur, vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 00.00 uur en zondag weer tot 23.00 uur.