Afbeelding

Wist je dat...

De Vlietlaan is vernoemd naar een Amsterdamse koopman?
W.C. van Vliet startte in 1874, kort na de aanleg van de spoorlijn, met de bouw van vijf prachtige villa's. Het zandpad langs het spoor kreeg de naam Vlietlaan, vernoemd naar deze koopman ui Amsterdam.

De Vlietlaan een opknapbeurt krijgt?
De straat moet zich de komende tijd nog meer gaan profileren. Met de uitstraling van een rode loper die klanten langs de meest bijzondere winkels voert: van een serviezenwinkel, een winkel voor hulpmiddelen en een optiek tot een massagesalon en een bloemenwinkel. 'Uniek' is hier zeker het woord dat we zoeken. De ondernemers kijken uit naar de herinrichting van hun mooie winkel- en woonstraat.

Er vroeger een bioscoop aan de Vlietlaan zat?
Novum was de naam van de bioscoop, tegenwoordig de plek waar de winkel van Bang & Olufsen Hegeman te vinden is.

Het Gooise Land in een bijzonder gebouw zit?
Dit waren vroeger twee spoorwachterswoningen. Twee schitterende, witgeschilderde panden die, geflankeerd door alle mooie bloemen en planten, nog steeds een geweldige uitstraling hebben.

IJssalon Dolomiti hele mooie letters heeft?
Vlietlaan 6 heeft een typografische bijzonderheid met een reclame-achtergrond, die toch wel opmerkelijk genoemd mag worden. Het gaat om de raampartij van IJssalon Dolomiti. Ook boven de spiegelruit van de ijssalon is de naam in het hout uitgespaard. We missen natuurlijk delen van de open letters, bijvoorbeeld het middendeel van de 'D' en van de 'O'. Verder valt op hoe breed het letterbeeld is als we kijken naar de horizontale lijn van de 'L' en de 'T'.