Dolomiti is een van de 20 beste ijssalons van Nederland.
Dolomiti is een van de 20 beste ijssalons van Nederland. Foto:

Het verhaal van IJssalon Dolomiti

Frank Dolomiti vertelt dat zijn opa in 1957 een ambachtelijke ijsdraaierij is begonnen in het hartje van Amsterdam: de Jordaan. In de jaren die volgden is de draaierij van generatie op generatie overgegaan.

"Diverse familieleden hebben een ijssalon in verscheidene plaatsen door het land, waaronder mijn ouders die ijssalon Lucca in Zandvoort hebben gehad. Ik ben de derde generatie en de liefde voor lekker ijs is ook niet aan mij voorbijgegaan. Zo heb ik een aantal jaren geleden ijssalon Dolomiti overgenomen van mijn tante."

Traditioneel recept

"Het ijs wordt dagelijks vers door ons bereid, hier in Bussum, volgens traditionele recepten. De deur naar de draaierij, die zich achter de ijssalon bevindt, staat altijd open dus klanten kunnen een blik werpen op hoe het ijs vers en ambachtelijk door ons bereid wordt. Wij hebben altijd keuze uit 34 verschillende ijssmaken, waarvan minimaal acht smaken sorbetijs op waterbasis en lactosevrij en verscheidene glutenvrije smaken. Het roomijs wordt bereid zonder eieren. Ons ijs bevat geen kunstmatige kleurstoffen en we hebben ook glutenvrije hoorntjes. Dus iedereen kan bij ons een ijsje komen eten!"

"Tevens zijn wij ook te boeken voor feesten, bruiloften en partijen. We hebben diverse karren, zoals een ijskar en ijsbar, die we verhuren met of zonder personeel, van kleine partijtjes tot grote evenementen."

Nieuwe smaken

"Dolomiti is geopend van begin maart tot eind oktober. In de wintermaanden zijn wij gesloten en die tijd gebruiken wij om nieuwe smaken te verzinnen. Zo wordt er met veel plezier aan de lekkerste ijssmaken gewerkt en verschijnen er naast de vaste smaken regelmatig nieuwe creaties.:

"Dit jaar, 2019, zijn wij verkozen tot een van de twintig beste ijssalons van Nederland. Hier zijn wij heel blij mee en ook best een beetje trots op!"

"Samen met mijn medewerkers in de ijssalon staan wij garant voor heerlijk ambachtelijk ijs, klantvriendelijkheid en persoonlijke aandacht! Volg ons op Facebook en Instagram ‘dolomitibussum’ voor onze acties."

Groetjes, Frank Dolomiti en het team