Afbeelding
Foto:

Welkom op het negende Oldtimer Festival Huizen

Het sfeervolle Nautisch Kwartier Huizen vormt op 7 september het fraaie decor van een van de grootste klassieker oldtimerfestivals van het Gooi. Opnieuw is er een indrukwekkende historische collectie automobielen bijeengebracht op het Oldtimer Festival Huizen.

Veteran, vintage en classic cars zijn verzameld. Ook dit jaar zijn de leden van de Dutch Vintage Sport Cars weer van de partij. Het Austin Healey museum uit Vreeland en het NZH Vervoer Museum uit Haarlem komen met een aantal topstukken naar het festival, dus op deze negende editie van het Oldtimer Festival Huizen is het mobiel erfgoed in al zijn facetten te bewonderen.

In totaal zal een grote variatie aan klassiekers tentoongesteld worden. Maar liefst 260 oldtimers verdeeld over 63 merken zullen in Huizen staan schitteren.

Het Puch Gilde Huizen organiseert weer de befaamde Brommertocht . Naast de personenauto's, vrachtauto's, tweewielers is ook De Majoor, een stoomtractor van de Vereniging tot behoud van Stoomwerktuigen uit Nijkerk te zien. Om alvast in de sfeer van het oldtimer festival te komen is er in de Havenstraat langs de kade een Brocante-Lifestyle-Kunst-Boekenmarkt met 70 marktkramen en zorgen een aantal foodtrucks voor de inwendige mens.

Deze editie van het Oldtimer Festival Huizen wordt gecombineerd met de Open dag van de Brandweer Huizen. De oldtimer brandweerwagens, waaronder de Latyl uit 1927, zijn aanwezig en er zullen demonstraties zijn van de brandweer met de nieuwste voertuigen. Ook is de KNRM weer van de partij en kunnen de bezoekers een duikteam aan het werk zien.

Het wordt dus genieten van een indrukwekkende, brede collectie museale oldtimers. Een dag met verder muziek van de Sgt Wilsons Army show en dixieloopband Alacarte en smakelijke horecavoorzieningen.